Ahmet Türk: Kürt siyaseti kendisini bir kez daha gözden geçirmeli

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Türk, “Ulusal birlik için aynı ideolojik düşünceye sahip olmak gerekmiyor. Kürt siyaseti bu konuda kendisini birkez daha gözden geçirmeli” dedi.

Haberler 09.02.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Ankarada düzenledii toplantyla Herkes çin Adalet kampanyasn balatt.

Toplantda hazr bulunan HDP eski Mardin Milletvekili ve kayyumla görevden alnan Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk, toplantnn amacnn HDPnin Türkiye siyaseti üzerindeki etkilerini tartmak ve Kürt halknn talepleri hakknda daha neler yaplabilir konularn ele al olduunu söyledi.

Türk, Yllardr partimizin demokratik siyaseti çeitli engel ve barikatlarla engellenmeye çallyor. Türkiye hükumeti Kürtlerin taleplerini karlamak yerine Kürt siyasetini terörize etmeyi seçiyor dedi.

KÜRTLERN SYASET

Bar, eitlik, özgürlük ve demokrasi için balattmz mücadelenin önünü almak istiyorlar diyen Türk, Tüm engel ve zorlamalara ramen Kürt halk mücadelesinden taviz vermiyor. Kürt halknn emekleri ile yaratt kazanmlar ortadan kaldrmak istiyorlar biz de buna kar biz varz, Kürtler kendilerine kar uygulanan basklara sessiz kalmayacaktr diyoruz ifadelerini kulland.

Kürt siyasetinin kendisini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiini vurgulan Ahmet Türk, unlar kaydetti:

Kürtler arasnda görü farkllklar olabilir ama ulusal birlik konusunda uzlama olmal. Düüncelerimiz ve siyasetimiz birbirinden farkl olsa da bu ulusal düzeyde birlik salanmas önünde engel deildir. Ulusal anlamda birlik ideolojiler üzerinden kurulmaz. Bu nedenle Kürt siyasetinin tüm temsilcileri kendilerini bir kez daha gözden geçirmelidir. Kürt halk için modern ve yenilikçi bir siyaset izlenmelidir.

Nüfusu 40 milyonu bulan Kürt halknn sadece iç çelikileri ile kavrulmamas gerektiinin altn çizen Türk, Örnein daha güçlü bir diplomasi yürütebilmelidir. Bugün Rojava dier dünya devletleri ile iliki kurmaya çalyor bu doru bir siyasettir. Bu Kürt halknn çkarnadr dedi.

Ana Sayfaya Git