Ahmet Türk: Kürt siyaseti kendisini bir kez daha gözden geçirmeli

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Türk, “Ulusal birlik için aynı ideolojik düşünceye sahip olmak gerekmiyor. Kürt siyaseti bu konuda kendisini birkez daha gözden geçirmeli” dedi.

Ahmet Türk: Kürt siyaseti kendisini bir kez daha gözden geçirmeli

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ankara’da düzenlediği toplantıyla “Herkes İçin Adalet” kampanyasını başlattı.

 Toplantıda hazır bulunan HDP eski Mardin Milletvekili ve kayyumla görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, toplantının amacının HDP’nin Türkiye siyaseti üzerindeki etkilerini tartışmak ve Kürt halkının talepleri hakkında daha neler yapılabilir konularını ele al olduğunu söyledi.

Türk, “Yıllardır partimizin demokratik siyaseti çeşitli engel ve barikatlarla engellenmeye çalışılıyor. Türkiye hükumeti Kürtlerin taleplerini karşılamak yerine Kürt siyasetini terörize etmeyi seçiyor” dedi.

KÜRTLERİN SİYASETİ

“Barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için başlattığımız mücadelenin önünü almak istiyorlar” diyen Türk, “Tüm engel ve zorlamalara rağmen Kürt halkı mücadelesinden taviz vermiyor. Kürt halkının emekleri ile yarattığı kazanımları ortadan kaldırmak istiyorlar biz de buna karşı ‘biz varız, Kürtler kendilerine karşı uygulanan baskılara sessiz kalmayacaktır’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürt siyasetinin kendisini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini vurgulan Ahmet Türk, şunları kaydetti:

“Kürtler arasında görüş farklılıkları olabilir ama ulusal birlik konusunda uzlaşma olmalı. Düşüncelerimiz ve siyasetimiz birbirinden farklı olsa da bu ulusal düzeyde birlik sağlanması önünde engel değildir. Ulusal anlamda birlik ideolojiler üzerinden kurulmaz. Bu nedenle Kürt siyasetinin tüm temsilcileri kendilerini bir kez daha gözden geçirmelidir. Kürt halkı için modern ve yenilikçi bir siyaset izlenmelidir.”

Nüfusu 40 milyonu bulan Kürt halkının sadece iç çelişkileri ile kavrulmaması gerektiğinin altını çizen Türk, “Örneğin daha güçlü bir diplomasi yürütebilmelidir. Bugün Rojava diğer dünya devletleri ile ilişki kurmaya çalışıyor bu doğru bir siyasettir. Bu Kürt halkının çıkarınadır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler