AK Partililerden Başak Demirtaş'a saldırıya iki türlü tepki

Twitter üzerinden Başak Demirtaş'a yönelik yapılan cinsiyetçi saldırıya AK Partililerden farklı açıklamalar geldi. Bazı AK Partililerin Başak Demirtaş'a saldırıya tepki gösterirken muhalefeti hedef aldığı görüldü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütlerine sırtını dayayanları mağdur pozisyona iten bu ahlaksızların kimler oldukları ve neye hizmet ettikleri milletimizin malumudur" dedi. AK Parti Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, 'yeşil nokta'lı hesap eleştirisi yaptı.

Haberler 15.06.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baak Demirtaa yönelik cinsiyetçi saldrya sosyal medyadaki tepkiler sürerken, AK Partiden muhalefeti de hedef alan yorumlar yapld. Adalet Bakan Abdülhamit Gül gibi AK Partili birçok isim Demirtaa yönelik saldry knad ancak baz isimlerin geçmite Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ailesine yönelik tweetleri hatrlatt. AK Parti Tantm ve Medya Bakan Yardmcl görevini bir ay yapp istifa eden amil Tayyarn, Tantm ve Medya Bakan Mahir Ünaln balatt yeil noktal hesaplarla ilgili yorumu da dikkat çekti.

Cinsiyetçi saldr tweeti atan Vedat Muti adl hesabn kullancs gözaltna alnrken Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Cumhurbakanmzn rahmetli annesine küfür edenleri il bakan, meclis üyesi yapanlar, genel bakan seviyesinde arlayp ahlakszl tevik edenler sahte duyarllk gösterileri yapmasn. Ahlakszln siyaseti olmaz. Dürüst olun! diyerek saldry eletirenlere yönelik paylamda bulundu. Varankn paylamna baz yeil noktal hesaplarn da destek verdii görüldü.

Yeil noktal hesab bulunan AK Parti Gençlik Kollar Bakan Ahmet Büyükgümü, Varankn paylamn alntlayarak, Ahlakszln siyaseti de hiçbir eyi de olmaz. Ahlak snrlarn aan bir durum varsa biz karsnda oluruz. Açkça belirtmek istiyorum: Sayn Cumhurbakanmza, partimize ve davamza hakareti siyaseten yükselmek için araç haline getirenlerden terbiye dersi almayz dedi.

ALTUN: TERÖR ÖRGÜTLERNE SIRTINI DAYAYANLARI

Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun ise, Sosyal medya mecralarnda her gün sayn Cumhurbakanmza, ailesine, çalma arkadalarna hakaret edenler bugün ad san belli olmayan bir müptezelin terbiyesizliini bir kesime mal etmeye çalyorlar. Oysa ki hakikati ve ahlakl davranmay her alanda savunanlar bizleriz. Terör örgütlerine srtn dayayanlar madur pozisyona iten bu ahlakszlarn kimler olduklar ve neye hizmet ettikleri milletimizin malumudur. Bu noktada kimsenin kendine ahlaki üstünlük atfetmesinin ya da aalk kompleksine girmesinin bir anlam yoktur. Gerçekler ortadadr. Kimse hakaret etmesin, kimsenin izzeti hedef alnmasn diye en çok mücadele eden de biziz. çünkü ad, san ve makam belli olan kimi muhalefet partililerin küfür ve hakaretlerine yllardr en çok maruz kalm olan da biziz. Hamdolsun temiz siyaseti, temiz toplumu savunan biziz paylam yapt.

YEL DARE PROVOKATF HESAPLARIN SIINAI OLDU

AK Parti Gaziantep eski milletvekili amil Tayyar, AK Partinin sosyal medyada etik kurallara uyuyorum anlamna gelen yeil nokta sembolüne dikkat çekti.

Cinsiyetçi paylam yapan hesabn yeil noktal olduunu belirten Tayyar, CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolu, Gazeteci Nevin Mengü ve Oyuncu Berna Laçine yönelik yaplan paylamlar hatrlatarak, Sosyal medyada etik farkndalk için hesaplara eklenen yeil daire provokatif hesaplarn sna oldu. Kaftancolu, Mengü, Laçinden sonra Demirtaa yönelik çirkin paylamn benzer hesaptan yaplmas, dikkat çekici. AK Partili hesaplar bu iaretten kurtulmaldr dedi.

AK PART BÖYLE AHLAKSIZLIKLARA MÜSAMAHA GÖSTERMEZ

AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc ise konuyla ilgili att tweetinde, Siyasi eletiriye evet fakat ahlakszla hayr. B. Demirta hakknda utanç verici paylamlar yapan kii muhakkak hukuka hesap verecektir ifadelerini kulland.

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu da, Siyasi eletiri bakad insanlarn erefine, namusuna dil uzatmak bakadr paylam yapt. Mu tweetinde, Selahattin Demirtan eine yönelik ahlaksz paylamda bulunan kiiyle ilgili çileri Bakanlmzn tahkikat balatt bilgisini aldk. AK Parti böyle ahlakszlklara asla müsamaha göstermez! dedi.

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin ise cinsiyetçi paylama, Kadnlar üzerinden irençlik yapmay brakn artk! diyerek tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git