Görüş Bildir

AK Partililerden Başak Demirtaş'a saldırıya iki türlü tepki

Twitter üzerinden Başak Demirtaş'a yönelik yapılan cinsiyetçi saldırıya AK Partililerden farklı açıklamalar geldi. Bazı AK Partililerin Başak Demirtaş'a saldırıya tepki gösterirken muhalefeti hedef aldığı görüldü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütlerine sırtını dayayanları mağdur pozisyona iten bu ahlaksızların kimler oldukları ve neye hizmet ettikleri milletimizin malumudur" dedi. AK Parti Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, 'yeşil nokta'lı hesap eleştirisi yaptı.

AK Partililerden Başak Demirtaş'a saldırıya iki türlü tepki

Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıya sosyal medyadaki tepkiler sürerken, AK Parti’den muhalefeti de hedef alan yorumlar yapıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül gibi AK Partili birçok isim Demirtaş’a yönelik saldırıyı kınadı ancak bazı isimlerin geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesine yönelik tweetleri hatırlattı. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini bir ay yapıp istifa eden Şamil Tayyar’ın, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal’ın başlattığı ‘yeşil nokta’lı hesaplarla ilgili yorumu da dikkat çekti.

Cinsiyetçi saldırı tweet’i atan Vedat Muti adlı hesabın kullanıcısı gözaltına alınırken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Cumhurbaşkanımızın rahmetli annesine küfür edenleri il başkanı, meclis üyesi yapanlar, genel başkan seviyesinde ağırlayıp ahlaksızlığı teşvik edenler sahte duyarlılık gösterileri yapmasın. Ahlaksızlığın siyaseti olmaz. Dürüst olun!” diyerek saldırıyı eleştirenlere yönelik paylaşımda bulundu. Varank’ın paylaşımına bazı ‘yeşil nokta’lı hesapların da destek verdiği görüldü.

‘Yeşil noktalı hesabı bulunan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Varank’ın paylaşımını alıntılayarak, “Ahlaksızlığın siyaseti de hiçbir şeyi de olmaz. Ahlak sınırlarını aşan bir durum varsa biz karşısında oluruz. Açıkça belirtmek istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanımıza, partimize ve davamıza hakareti siyaseten yükselmek için araç haline getirenlerden terbiye dersi almayız” dedi.

ALTUN: TERÖR ÖRGÜTLERİNE SIRTINI DAYAYANLARI…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, “Sosyal medya mecralarında her gün sayın Cumhurbaşkanımıza, ailesine, çalışma arkadaşlarına hakaret edenler bugün adı sanı belli olmayan bir müptezelin terbiyesizliğini bir kesime mal etmeye çalışıyorlar. Oysa ki hakikati ve ahlaklı davranmayı her alanda savunanlar bizleriz. Terör örgütlerine sırtını dayayanları mağdur pozisyona iten bu ahlaksızların kimler oldukları ve neye hizmet ettikleri milletimizin malumudur. Bu noktada kimsenin kendine ahlaki üstünlük atfetmesinin ya da aşağılık kompleksine girmesinin bir anlamı yoktur. Gerçekler ortadadır. Kimse hakaret etmesin, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye en çok mücadele eden de biziz. Çünkü adı, sanı ve makamı belli olan kimi muhalefet partililerin küfür ve hakaretlerine yıllardır en çok maruz kalmış olan da biziz. Hamdolsun temiz siyaseti, temiz toplumu savunan biziz”  paylaşımı yaptı.

‘YEŞİL DAİRE PROVOKATİF HESAPLARIN SIĞINAĞI OLDU’

AK Parti Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti’nin ‘sosyal medyada etik kurallara uyuyorum’ anlamına gelen ‘yeşil nokta’ sembolüne dikkat çekti.

Cinsiyetçi paylaşımı yapan hesabın ‘yeşil nokta’lı olduğunu belirten Tayyar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gazeteci Nevşin Mengü ve Oyuncu Berna Laçin’e yönelik yapılan paylaşımları hatırlatarak, “Sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen yeşil daire provokatif hesapların sığınağı oldu. Kaftancıoğlu, Mengü, Laçin’den sonra Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımın benzer hesaptan yapılması, dikkat çekici. AK Partili hesaplar bu işaretten kurtulmalıdır” dedi.

‘AK PARTİ BÖYLE AHLAKSIZLIKLARA MÜSAMAHA GÖSTERMEZ’

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise konuyla ilgili attığı tweet’inde, “Siyasi eleştiriye evet fakat ahlaksızlığa hayır. B. Demirtaş hakkında utanç verici paylaşımlar yapan kişi muhakkak hukuka hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da, “Siyasi eleştiri başkadır; insanların şerefine, namusuna dil uzatmak başkadır” paylaşımı yaptı. Muş tweet’inde, “Selahattin Demirtaş’ın eşine yönelik ahlaksız paylaşımda bulunan kişiyle ilgili İçişleri Bakanlığımızın tahkikat başlattığı bilgisini aldık. AK Parti böyle ahlaksızlıklara asla müsamaha göstermez!” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise cinsiyetçi paylaşıma, “Kadınlar üzerinden iğrençlik yapmayı bırakın artık!” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi