Akar, sınır birliklerinde incelemelerde bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ve kuvvet Komutanılarıyla Hatay ve İskenderun bölgelerindeki birlik, karargah ve komuta yerlerinde incelemelerde bulundu.

Haberler 02.04.2018 - 18:46 Son Güncelleme : 02.04.2018 - 18:47

TSKdan yaplan açklamaya göre; Orgeneral Akar, bölgedeki birlik komutanlar ile son gelimeler ve alnan/alnacak tedbirler hakknda görütü. Akar denetlemeler esnasnda, Zeytin Dal Harekatnn kullanlan silah ve mühimmat dahil uluslararas hukuka ve terörle mücadele esaslarna uygun olarak sürdürüldüünü, harekat kapsamnda tüm faaliyetlerin, hem askeri hem insani deerler anlamnda dier dünya ülkelerine örnek olacak bir ekilde yürütüldüünü, sadece teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alnmakta olduunu, sivil/masum kiiler ile çevre, tarihi eserler ve kültürel yaplarn asla hedef alnmadn, bunlarn Türk Silahl Kuvvetleri için dokunulmaz olduunu belirtti.

Akar, ayrca harekat kapsamnda göstermi olduklar kahramanlk ve fedakarlklardan dolay personeli kutlad ve baarlar dilemitir. Akar bu vesile ile Zeytin Dal Harekatnn baaryla yürütülmesinde en büyük pay sahibi ehitlere Allahtan rahmet, çatmalarda yaralanan kahraman gazilere acil ifalar, ehit ve gazilerin ailelerine sabr temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git