Akbaşoğlu: boşanan eşe yönelik işlenen suçlarda ceza artırılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, 4. Yargı Paketi’ne ilişkin yaptığı basın toplantısında, hazırladıkları kanun teklifinde 27 madde ile 4 ayrı kanunda değişiklik yapıldığını söyledi. Akbaşoğlu’nun aktardığına göre; boşanan eşe yönelik işlenen suçlarda cezalar artırılacak, katalog suçlarda bir kişinin tutuklanabilmesi için kuvvetli suç şüphesinin somut delillere dayandırılması gerekecek. Öte yandan idarenin cevap verme süresi 60 günden 30 güne indirilecek.

Haberler 19.06.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, 4 kanunda deiiklik öngören, 27 maddelik ve 4üncü yarg paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifini TBMM Bakanlna sundu.

AK Parti Grup Bakan Vekili Akbaolu, TBMMde basn toplants düzenledi. Akbaolu, 4üncü yarg paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifini TBMMye sunduklarn belirtti. Akbaolu, Adalet Bakanlnca hazrlanan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 30 Mays 2019da açklanan Yarg Reformu Strateji Belgesi ve nsan Haklar Eylem Plannda yer alan reformlarn pakette olduunu söyledi.

PAKET çER

Akbaolu, 4üncü Yarg Paketi ile Ceza Muhakemesi Kanunu, Türk Ceza Kanunu, dari Yarglama Usulü Kanunu ve Anayasa Mahkemesi Kanununda toplam 4 kanunda deiiklik yapyoruz. Yarg bamszl ve adil yarglanma hakknn güçlendirilmesini hedefliyoruz. Hukuki öngörülebilirlik ve effafln gelitirilmesi, kiinin maddi ve manevi bütünlüü, özgürlük ve güvenlii ile özel hayatnn korunmasnda daha etkin admlarn atlmas ve insan haklar konusunda üst düzey idari ve toplumsal farkndaln artrlmas amaçlarna yönelik öncelikli faaliyetlerin gerçekletirilmesi hedeflenmektedir. Böylece nsan Haklar Eylem Plannda yer alan amaçlar gerçekletirmek noktasnda önemli bir adm daha bugün atm oluyoruz dedi.

HER TÜRLÜ HTMAL BARINDIRIYOR

Açklamalarnn ardndan gazetecilerin sorularn cevaplandran AK Partili Akbaolu, HDPnin zmir l Bakanlndaki saldrda provokasyon olup olmadna yönelik soruya, Bu süreç her türlü ihtimali içinde barndryor. ahsi bir durum mudur, provokatif amaçl mdr, baka bir boyutu mu vard bu kiinin alnacak ifadeleri, savclkta yaplacak soruturma çerçevesinde daha da netleecektir. Mahkemenin de bu menfur olay net bir ekilde ortaya koyacana eminim yantn verdi.

Ana Sayfaya Git