Akbaşoğlu: boşanan eşe yönelik işlenen suçlarda ceza artırılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, 4. Yargı Paketi’ne ilişkin yaptığı basın toplantısında, hazırladıkları kanun teklifinde 27 madde ile 4 ayrı kanunda değişiklik yapıldığını söyledi. Akbaşoğlu’nun aktardığına göre; boşanan eşe yönelik işlenen suçlarda cezalar artırılacak, katalog suçlarda bir kişinin tutuklanabilmesi için kuvvetli suç şüphesinin somut delillere dayandırılması gerekecek. Öte yandan idarenin cevap verme süresi 60 günden 30 güne indirilecek.

Akbaşoğlu: boşanan eşe yönelik işlenen suçlarda ceza artırılacak

AK Parti, 4 kanunda değişiklik öngören, 27 maddelik ve '4'üncü yargı paketi' olarak bilinen 'Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı’na sundu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu, '4'üncü yargı paketi' olarak bilinen 'Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM’ye sunduklarını belirtti. Akbaşoğlu, Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Mayıs 2019’da açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan reformların pakette olduğunu söyledi.

PAKET İÇERİĞİ

Akbaşoğlu, "4'üncü Yargı Paketi ile Ceza Muhakemesi Kanunu, Türk Ceza Kanunu, İdari Yargılama Usulü Kanunu ve Anayasa Mahkemesi Kanunu'nda toplam 4 kanunda değişiklik yapıyoruz. Yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkının güçlendirilmesini hedefliyoruz. Hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflığın geliştirilmesi, kişinin maddi ve manevi bütünlüğü, özgürlük ve güvenliği ile özel hayatının korunmasında daha etkin adımların atılması ve insan hakları konusunda üst düzey idari ve toplumsal farkındalığın artırılması amaçlarına yönelik öncelikli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Böylece İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan amaçları gerçekleştirmek noktasında önemli bir adımı daha bugün atmış oluyoruz" dedi.

'HER TÜRLÜ İHTİMALİ BARINDIRIYOR'

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti'li Akbaşoğlu, HDP’nin İzmir İl Başkanlığı’ndaki saldırıda provokasyon olup olmadığına yönelik soruya, "Bu süreç her türlü ihtimali içinde barındırıyor. Şahsi bir durum mudur, provokatif amaçlı mıdır, başka bir boyutu mu vardır; bu kişinin alınacak ifadeleri, savcılıkta yapılacak soruşturma çerçevesinde daha da netleşecektir. Mahkemenin de bu menfur olayı net bir şekilde ortaya koyacağına eminim" yanıtını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz