Al Jazeera Turk (El Cezire) kapandı! Özel dosya iletemeyecek

2014 yılı içeirisnde faaliyete geçen Al Jazeera Turk'ün 3 Mayıs itibari ile kapatıldığı açıklandı. Şu sıralar takipçileri Al Jazeera Turk neden kapandı şeklinde aramaya devam ediyor.

Haberler 03.05.2017 - 16:51 Son Güncelleme : 03.05.2017 - 17:33

Dünyann en çok takip edilen ajanslarndan Al Jazeera Türkün kapatld son dakika olarak dünya gündemine tand. Katar merkezli olan ve tüm dünya da temsilciliklerinin bulunduu ve internet gazetecilii üzerine yayn yapan Al Jazeera Türkün kapatld haberi takipçilerini üzdü. Al Jazeera Türkün kapatlma kararnn sabh saatlerinde Diyarbakr ve Ankarada bulunan temsilcilerinin çarlmas üzerine açkland örenildi. Ünlü kanaln yllardr süregelen çalmalar Türkiyede bir kanal açma düüncesi de geçtiimiz dönem de son bulmutu. Bununla ilgili olarak kurulan ekip de kanaln internet yaynna yönlendirilmiti.

AL JAZEERA TURK KAPATILDI

Al Jazeera Türkün kapatlmasna ilikin henüz net bir açklama yaplmad. 2014 banda internet sitesi, dijital dergisi, mobil uygulamalar ve sosyal medya hesaplar yaynna balayan Al Jazeera Türkün haber koordinatörlüünü Gürkan Zengin yürütüyordu. Haber sitesinde, idari çalanlar da dahil olmak üzere 50yi akn kii görev yapyordu.

AL JAZEERA MEDYA NETWORK AçIKLADI

Bizi desteklediiniz için teekkür ederiz

Al Jazeera Türk Dijitaldeki ekibimiz, geçtiimiz birkaç yl boyunca gerek Türkiyeden gerekse dünyadan son dakika haberlerini, özel

dosyalar ve önemli gelimeleri sizlerle ulatrmak için çalt. Kaliteli, bamsz ve itibarl gazetecilie olan desteinizden ötürü sizlere teekkür ederiz.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, Al Jazeera Media Networkün yürütmü olduu i gücü optimizasyonunun bir parças olarak, Al Jazeera Türk Digitalin faaliyetleri 3 Mays 2017 tarihi itibariyle sona erecektir. Kararmz, her ne kadar dünya çapnda medya endüstrisinde meydana gelen gelimelerle uyumlu olsa da, alnmas zor bir karar olmutur. Al Jazeera Media Network olarak, Al Jazeera Türk Digitaldeki çalma arkadalarmza ballklar, fedakarlklar ve profesyonellikleri için teekkür ediyoruz.

Türkiye, hem kendi topraklarndaki hem de komu ülkelerdeki haberlerin dünyaya aktarlmas bakmndan Al Jazeera Media Network için halen büyük önem arz etmektedir. Al Jazeera Türk Digital faaliyetlerine devam etmeyecek de olsa, Al Jazeera Media Network bölgedeki güncel haberleri ve görüleri yaynlamaya, Türkiye ve gelecei ile bal olmaya devam edecektir.

Sayglarmzla,

Al Jazeera Media Network

Ana Sayfaya Git