Al Jazeera Turk (El Cezire) kapandı! Özel dosya iletemeyecek

2014 yılı içeirisnde faaliyete geçen Al Jazeera Turk'ün 3 Mayıs itibari ile kapatıldığı açıklandı. Şu sıralar takipçileri Al Jazeera Turk neden kapandı şeklinde aramaya devam ediyor.

Al Jazeera Turk (El Cezire) kapandı! Özel dosya iletemeyecek

Dünyanın en çok takip edilen ajanslarından Al Jazeera Türk'ün kapatıldığı son dakika olarak dünya gündemine taşındı. Katar merkezli olan ve tüm dünya da temsilciliklerinin bulunduğu ve internet gazeteciliği üzerine yayın yapan Al Jazeera Türk'ün kapatıldığı haberi takipçilerini üzdü. Al Jazeera Türk'ün kapatılma kararının sabh saatlerinde Diyarbakır ve Ankara'da bulunan temsilcilerinin çağrılması üzerine açıklandığı öğrenildi. Ünlü kanalın yıllardır süregelen çalışmaları Türkiye'de bir kanal açma düşüncesi de geçtiğimiz dönem de son bulmuştu. Bununla ilgili olarak kurulan ekip de kanalın internet yayınına yönlendirilmişti.

AL JAZEERA TURK KAPATILDI 

Al Jazeera Türk'ün kapatılmasına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. 2014 başında internet sitesi, dijital dergisi, mobil uygulamaları ve sosyal medya hesapları yayınına başlayan Al Jazeera Türk’ün haber koordinatörlüğünü Gürkan Zengin yürütüyordu. Haber sitesinde, idari çalışanlar da dahil olmak üzere 50’yi aşkın kişi görev yapıyordu.

AL JAZEERA MEDYA NETWORK AÇIKLADI

Bizi desteklediğiniz için teşekkür ederiz

Al Jazeera Türk Dijital’deki ekibimiz, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca gerek Türkiye’den gerekse dünyadan son dakika haberlerini, özel

dosyaları ve önemli gelişmeleri sizlerle ulaştırmak için çalıştı. Kaliteli, bağımsız ve itibarlı gazeteciliğe olan desteğinizden ötürü sizlere teşekkür ederiz.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, Al Jazeera Media Network’ün yürütmüş olduğu iş gücü optimizasyonunun bir parçası olarak, Al Jazeera Türk Digital’in faaliyetleri 3 Mayıs 2017 tarihi itibariyle sona erecektir. Kararımız, her ne kadar dünya çapında medya endüstrisinde meydana gelen gelişmelerle uyumlu olsa da, alınması zor bir karar olmuştur. Al Jazeera Media Network olarak, Al Jazeera Türk Digital’deki çalışma arkadaşlarımıza bağlılıkları, fedakarlıkları ve profesyonellikleri için teşekkür ediyoruz.

Türkiye, hem kendi topraklarındaki hem de komşu ülkelerdeki haberlerin dünyaya aktarılması bakımından Al Jazeera Media Network için halen büyük önem arz etmektedir. Al Jazeera Türk Digital faaliyetlerine devam etmeyecek de olsa, Al Jazeera Media Network bölgedeki güncel haberleri ve görüşleri yayınlamaya, Türkiye ve geleceği ile bağlı olmaya devam edecektir.

Saygılarımızla,

Al Jazeera Media Network"

Kaynak: Diyarbakır Söz