Allah'a şükürler olsun kavuştuk

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında toplu halde ibadete kapatılan camilerde bugün itibari ile vatandaşlar tarafından sosyal mesafe kuralı içerisinde vakit namazları eda edilmeye başlandı.

Haberler 25.06.2020 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde olduu gibi olduu gibi Diyarbakrda da vatandalar aylar sonra toplu halde cemaatle camilerde vakit namaz klmann sevincini yaad.

Camilerde cemaatle namazlarn eda eden Diyarbakrl vatandalar, uzun süre camilerde vakit namazlarn klmaktan mahrum kaldklarn belirterek tekrardan bu güzel ortama kavutuklar için çok mutlu olduklarn söyledi. Özlemle bekledikleri güne kavutuklar için sevinçlerini dile getiren Diyarbakrllar, Coronavirus gibi imtihanlarn tekrardan yaanmamas için Allaha dualarda bulundular.

5 VAKT CEMAATLE NAMAZ KILMAYI çOK ÖZLEMTM

Cemaatle namaz klmay çok özlediini belirten aban Akta, 5 vakit cemaatle namaz klmak çok güzel oldu. Cemaatle öle namazn kldm için çok duygulandm. Allah cemaatle namaz klmamz daim eylesin. Zaten en güzel duygu cemaatle namaz klmaktr ve bundan daha güzel duygu olamaz. Ama cemaatle namaz klmak için tedbir önemlidir. 5 vakit cemaatle namaz klmay çok özlemitim. Allaha ükürler olsun vakit namazlarmz klmay nasip ettiyse ne mutlu bize. dedi.

VAKT NAMAZLARIMIZI ESKS GB CAMLERDE KILMAK çOK GÜZEL

Tekrardan camilerde cemaatle namaz klmann çok güzel olduunu dile getiren Mehmet Demir, tekrardan camilerin kapanmamas için de kurallara ve önlemlere riayet etmek gerektiini söyledi.

Demir, Coronavirus pandemisi baladndan beri kurallara uymak zorundaydk ve ramazan ibadetlerimizi de normal olarak evde klmak zorunda kaldk. Normalleme süreciyle cuma namazlarmz açk alanlarla klmaya baladk. Dün de yaplan açklamalardan dolay bugün camilerde tedbirler kapsamnda vakit namazlarmz klabildik. Vakit namazlarmz yine eskisi gibi camilerde klmak çok güzel oldu. Allah kldmz namazmz kabul eylesin. Vakit namazlarmz kurallar çerçevesinde klarsak çok daha güzel olur. eklinde konutu.

NAMAZIMIZI CEMAATLE KILMAMIZ çOK GÜZEL OLDU

Salgnn tamamen bitmesi ile daha huzurlu bir ekilde namazlar eda edeceklerini söyleyen Akif Kaya, unlar söyledi:

Daha önce camiler virüs nedeniyle kapanmt ama elhamdülillah bugün açld ve çok iyi oldu. nallah bu salgn hastalk olan Coronavirus (Covid-19) tez zamanda kalkar. Coronavirus salgn biterse namazlarmz daha iyi bir ekilde, huzurlu klabileceiz. Bizim Rabbimizden temennimiz budur. Cemaatle namaz klmak çok güzel oldu. Camiler kapal olduu için biz bu an 2 aydr bekliyoruz. Namaz klarken sosyal mesafe kuralna göre klyoruz. Böyle klmamzn sebebi de hastaln daha fazla bulama riskinin azalmasdr. Allah bu tür salgn hastalklar Müslümanlara bir daha göstermesin ki camilerimiz kapanmasn.

ALLAH BZ MÜSLÜMANLARI BR DAHA BÖYLE CAMLERDEN UZAK TUTMASIN

Vatandalardan Mehmet Ünal ise duygularn öyle dile getirdi: Uzun bir süreden sonra cemaatle namaz klmak çok güzel bir duygu. Biz cemaatle namaz klmay çok özlemitik. Allah biz Müslümanlar bir daha böyle camilerden uzak tutmasn ve salgn hastalklar nasip etmesin inallah. Salgn balamadan önce sürekli vakit namazlarmz camide klyorduk ama Covid-19 salgn olduundan dolay yaklak 3 ay evde tek bama namaz klyordum ve bu durum beni üzüyordu. Nihayet vakit namazlarmz cemaatle klmaya baladk. Allah daha beterinden korusun. nallah kötü günler geride kalr ve daha iyi günleri görürüz. yi günleri görmek bize bal bir durumdur. Alnan tedbirlere ve kurallara uyarsak her ey düzel eer uymazsak her ey batan balar.

Ana Sayfaya Git