Allah'a şükürler olsun kavuştuk

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında toplu halde ibadete kapatılan camilerde bugün itibari ile vatandaşlar tarafından sosyal mesafe kuralı içerisinde vakit namazları eda edilmeye başlandı.

Allah'a şükürler olsun kavuştuk

Türkiye genelinde olduğu gibi olduğu gibi Diyarbakır'da da vatandaşlar aylar sonra toplu halde cemaatle camilerde vakit namazı kılmanın sevincini yaşadı.

Camilerde cemaatle namazlarını eda eden Diyarbakırlı vatandaşlar, uzun süre camilerde vakit namazlarını kılmaktan mahrum kaldıklarını belirterek tekrardan bu güzel ortama kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Özlemle bekledikleri güne kavuştukları için sevinçlerini dile getiren Diyarbakırlılar, Coronavirus gibi imtihanların tekrardan yaşanmaması için Allah’a dualarda bulundular.

"5 VAKİT CEMAATLE NAMAZ KILMAYI ÇOK ÖZLEMİŞTİM"

Cemaatle namaz kılmayı çok özlediğini belirten Şaban Aktaş, "5 vakit cemaatle namaz kılmak çok güzel oldu. Cemaatle öğle namazını kıldığım için çok duygulandım. Allah cemaatle namaz kılmamızı daim eylesin. Zaten en güzel duygu cemaatle namaz kılmaktır ve bundan daha güzel duygu olamaz. Ama cemaatle namaz kılmak için tedbir önemlidir. 5 vakit cemaatle namaz kılmayı çok özlemiştim. Allah'a şükürler olsun vakit namazlarımızı kılmayı nasip ettiyse ne mutlu bize." dedi.

"VAKİT NAMAZLARIMIZI ESKİSİ GİBİ CAMİLERDE KILMAK ÇOK GÜZEL"

Tekrardan camilerde cemaatle namaz kılmanın çok güzel olduğunu dile getiren Mehmet Demir, tekrardan camilerin kapanmaması için de kurallara ve önlemlere riayet etmek gerektiğini söyledi.

Demir, "Coronavirus pandemisi başladığından beri kurallara uymak zorundaydık ve ramazan ibadetlerimizi de normal olarak evde kılmak zorunda kaldık. Normalleşme süreciyle cuma namazlarımızı açık alanlarla kılmaya başladık. Dün de yapılan açıklamalardan dolayı bugün camilerde tedbirler kapsamında vakit namazlarımızı kılabildik. Vakit namazlarımızı yine eskisi gibi camilerde kılmak çok güzel oldu. Allah kıldığımız namazımızı kabul eylesin.  Vakit namazlarımızı kurallar çerçevesinde kılarsak çok daha güzel olur." şeklinde konuştu.

"NAMAZIMIZI CEMAATLE KILMAMIZ ÇOK GÜZEL OLDU"

Salgının tamamen bitmesi ile daha huzurlu bir şekilde namazları eda edeceklerini söyleyen Akif Kaya, şunları söyledi:

"Daha önce camiler virüs nedeniyle kapanmıştı ama elhamdülillah bugün açıldı ve çok iyi oldu. İnşallah bu salgın hastalık olan Coronavirus (Covid-19) tez zamanda kalkar. Coronavirus salgını biterse namazlarımızı daha iyi bir şekilde, huzurlu kılabileceğiz. Bizim Rabbimizden temennimiz budur. Cemaatle namaz kılmak çok güzel oldu. Camiler kapalı olduğu için biz bu anı 2 aydır bekliyoruz. Namaz kılarken sosyal mesafe kuralına göre kılıyoruz. Böyle kılmamızın sebebi de hastalığın daha fazla bulaşma riskinin azalmasıdır.  Allah bu tür salgın hastalıkları Müslümanlara bir daha göstermesin ki camilerimiz kapanmasın."

"ALLAH BİZ MÜSLÜMANLARI BİR DAHA BÖYLE CAMİLERDEN UZAK TUTMASIN"

Vatandaşlardan Mehmet Ünal ise duygularını şöyle dile getirdi: "Uzun bir süreden sonra cemaatle namaz kılmak çok güzel bir duygu. Biz cemaatle namaz kılmayı çok özlemiştik. Allah biz Müslümanları bir daha böyle camilerden uzak tutmasın ve salgın hastalıkları nasip etmesin inşallah. Salgın başlamadan önce sürekli vakit namazlarımızı camide kılıyorduk ama Covid-19 salgını olduğundan dolayı yaklaşık 3 ay evde tek başıma namaz kılıyordum ve bu durum beni üzüyordu. Nihayet vakit namazlarımızı cemaatle kılmaya başladık. Allah daha beterinden korusun. İnşallah kötü günler geride kalır ve daha iyi günleri görürüz. İyi günleri görmek bize bağlı bir durumdur. Alınan tedbirlere ve kurallara uyarsak her şey düzel eğer uymazsak her şey baştan başlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler