Alman Vekillerin Türkiye ziyaretleri iptal edildi

Almanya'dan Alman Vekiller Perşembe günü Türkiye'ye gelecek. Bu haber geçtiğimiz günlerde düya gündemine oturmuştu. Uzunca süredir Almanya ile süre gelen gerginlik bitecek denilirken son dakika Alman Vekiller hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Almanya'dan Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve eşliğinde ülkeye geecek olan vekiller ani bir kararla ziyaretlerini iptal ettiler.

Haberler 23.05.2017 - 23:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyadan Alman Vekiller Perembe günü Türkiyeye gelecek. Bu haber geçtiimiz günlerde düya gündemine oturmutu. Uzunca süredir Almanya ile süre gelen gerginlik bitecek denilirken son dakika Alman Vekiller hakknda yeni açklamalar yapld. Almanyadan Federal Parlamento Bakan Yardmcs Claudia Roth ve eliinde ülkeye geecek olan vekiller ani bir kararla ziyaretlerini iptal ettiler.

Almanyadan Federal Parlamento Bakan Yardmcs Claudia Roth bakanlnda perembe günü Türkiyeye gidecek olan Alman vekiller, ani bir kararla ziyaretlerini iptal etti. Roth, üç milletvekili ile birlikte pazar gününe kadar Ankara, Diyarbakr ve stanbulda temaslarda bulunmay hedefliyordu.

Ziyaretin iptal nedeni konusunda bilgi verilmezken, Claudio Rothun yarn (çaramba) basn toplants ile ziyaretin iptal gerekçesi konusunda açklama yapmas bekleniyor.

Alman vekillerin 25-28 Mays tarihleri arasnda yapacaklar ziyaret kapsamnda referandumun sonuçlar, iç politik gelimeler ve Türkiye AB ilikileri konusunda iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kurulular, insan haklar örgütleri gibi kurumlarla bir araya gelerek görümeler yapmalar öngörülüyordu.

Alman heyetin Türkiye seyahati kapsamnda ncirliki ziyaret etmeleri hedeflenmiyordu.

Almanya Dileri Bakan Ursula von der Leyen, Alman askerlerinin ncirlik üssünden çekilmesi konusunda henüz bir karar alnmadn söyledi.

Leyen, Berlinde görev yapan ve Yabanc gazeteciler Cemiyetine üye gazetecilerle yapt sohbet toplantsnda, ncirlik ve Konyadaki üslerde bulunan Alman askerlerin çekilip çekilmemesini deerlendirdi.

ncirlik ve Konyay birbirinden ayrmak gerektiini ifade eden Leyen, Alman Meclisinin teröre kar mücadele için ncirlike asker gönderdiini anmsatt.

Milletvekillerinin Alman askerlerini görev yapt bölgede ziyaret etmelerinin kendileri için vazgeçilmez bir konu olduunu ifade eden Leyen, Bu konuyu u an Türk hükümetiyle görüüyoruz. çünkü ncirlike gitmek için vize izni lazm. Gelecek günlerde siyasi görümeler yaplacak. Henüz bir karar alnmad. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git