Görüş Bildir

Alman Vekillerin Türkiye ziyaretleri iptal edildi

Almanya'dan Alman Vekiller Perşembe günü Türkiye'ye gelecek. Bu haber geçtiğimiz günlerde düya gündemine oturmuştu. Uzunca süredir Almanya ile süre gelen gerginlik bitecek denilirken son dakika Alman Vekiller hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Almanya'dan Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve eşliğinde ülkeye geecek olan vekiller ani bir kararla ziyaretlerini iptal ettiler.

Alman Vekillerin Türkiye ziyaretleri iptal edildi

Almanya'dan Alman Vekiller Perşembe günü Türkiye'ye gelecek. Bu haber geçtiğimiz günlerde düya gündemine oturmuştu. Uzunca süredir Almanya ile süre gelen gerginlik bitecek denilirken son dakika Alman Vekiller hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Almanya'dan Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve eşliğinde ülkeye geecek olan vekiller ani bir kararla ziyaretlerini iptal ettiler.

Almanyadan Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth başkanlığında perşembe günü Türkiyeye gidecek olan Alman vekiller, ani bir kararla ziyaretlerini iptal etti. Roth, üç milletvekili ile birlikte pazar gününe kadar Ankara, Diyarbakır ve İstanbulda temaslarda bulunmayı hedefliyordu.

Ziyaretin iptal nedeni konusunda bilgi verilmezken, Claudio Rothun yarın (Çarşamba) basın toplantısı ile ziyaretin iptal gerekçesi konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Alman vekillerin 25-28 Mayıs tarihleri arasında yapacakları ziyaret kapsamında referandumun sonuçları, iç politik gelişmeler ve Türkiye AB ilişkileri konusunda iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, insan hakları örgütleri gibi kurumlarla bir araya gelerek görüşmeler yapmaları öngörülüyordu.

Alman heyetin Türkiye seyahati kapsamında İncirliki ziyaret etmeleri hedeflenmiyordu.

Almanya Dışişleri Bakanı Ursula von der Leyen, Alman askerlerinin İncirlik üssünden çekilmesi konusunda henüz bir karar alınmadığını söyledi.

Leyen, Berlin'de görev yapan ve Yabancı gazeteciler Cemiyetine üye gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, İncirlik ve Konya’daki üslerde bulunan Alman askerlerin çekilip çekilmemesini değerlendirdi.

İncirlik ve Konya’yı birbirinden ayırmak gerektiğini ifade eden Leyen, Alman Meclisinin teröre karşı mücadele için İncirlik’e asker gönderdiğini anımsattı.

Milletvekillerinin Alman askerlerini görev yaptığı bölgede ziyaret etmelerinin kendileri için vazgeçilmez bir konu olduğunu ifade eden Leyen, "Bu konuyu şu an Türk hükümetiyle görüşüyoruz. Çünkü İncirlik’e gitmek için vize izni lazım. Gelecek günlerde siyasi görüşmeler yapılacak. Henüz bir karar alınmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir