Altan Tan: Aday değilim çünkü…

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 24 Haziran’da yapılacak seçimler için HDP’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmadığını söyledi.

Haberler 09.05.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan özel bir kanala yapt konumada, Ben aday olmadm. HDPye müracaat etmedim dedi

7 Haziran seçimi sonrasndaki HDPnin ortaya koyduu siyaseti eletiren Tan unlar söyledi. HDPnin 7 Hazirandan sonraki süreci çok kötü götürdüüne inanyorum. Bir de marjinal solun Kürt siyasal hareketinde bu kadar etkili olmasn yanl görüyorum.

HDP-HÜDAPAR TTFAK OLSAYDI

Son günlerde gündemde olan HDP - HÜDA PAR ittifak tartmalarn da deerlendiren Altan Tan, HDP - HÜDA PAR ittifak keke olsayd. Türkiyedeki siyasi partiler HDPye sakncal muamelesi yaptlar, ittifaka almadlar. HDP de HÜDA PARa sakncal muamelesi yapt. Ayn mantkla HDP de onu dlad ifadelerini kulland.

MARJNAL TÜRK SOLU HAKM

Bir ittifakn Kürtler için olumlu olacann altn çizen Tan, Keke Kürt siyasal partilerinin bir ittifak olabilseydi. Yani Kürt hassasiyeti olan siyasi partilerin bir ittifak olsayd ama HDPdeki sol marjinal gruplar buna izin vermedi deerlendirmesinde bulundu. Altan Tan, Marjinal sol diyorum ben, Kürtü, Türkü hepsi ayn dedi. ki partinin tabanlarnda ittifak isteyenler olduu gibi istemeyenler de olduunu kaydeden Tan, Tüm ittifaklarda, tüm siyasi partilerde bu tür ittifaklar isteyenler var, istemeyenler de var. Ama neticede Kürt siyasal ittifak Kürtler için iyi bir ey diye konutu.

Ana Sayfaya Git