Altındağ’dan Veryansın!

Altındağ, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek’in buluşmasında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla ve Yenişehir Belediye Başkanvekili Mehmet Özel’in yatırımları sabote eden uygulamalarına tepki gösterdi.

Haberler 07.08.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan yardmcs Mehmet imek, önceki gün STK temsilcileri, kanaat önderleri ve iadamlaryla bulumak üzere Diyarbakra geldi. Diyarbakrl i adamlar ve sivil toplum kurulular Ekonomiden sorumlu Babakan yardmcs Mehmet imeke bölgede karlatklar sorunlarla ilgili bilgi ve önerilerini sundu.

BÖLGENN CAN ALAN SORUNLARI

Yaklak 2,5 saat süren toplantda, bölgenin önde gelen i adamlarndan Mehmet Ali Altnda, bölgenin can alc sorunlarn dile getirdi.

Altnda, toplantda önemli sorunlardan balk olarak dile getirdii Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanvekili Kayyum Cumali Atilla ile Diyarbakr Yeniehir ilçe Belediye Bakanvekili Kayyum Mehmet Özelin iadamlarnn yatrma yönelik projelerine engelleyici politika uygulamalarna dikkat çekti.

Atilla ve Özelin önemli baz kesimlerle iç içe olduunu dile getiren Altnda, Atilla ve Özelin halka ku bak ile baktklarn, özellikle Diyarbakr imar ile ilgili rol almadklarn ve almak da istemediklerini vurgulad. Altnda, Birçok i çevresinin imar konusundaki yatrmlarn altüst etmekle beraber, randevu istenmesine ramen, aylarca cevap alnamadn duyuyoruz diye konutu.

PROJELER ENGELLYORLAR

Yatrm bekleyen yatrmclarn sradaki projelerini onaylamadklarn belirten Altnda, Atilla ve Özel hükümet ve Cumhurbakan tarafndan balatlan Diyarbakr cazibe merkezi programlar ve istihdam politikasn umursamyor ve kendilerine gelen bu projeleri reddediyor, anlamsz bir ekilde hayata geçirilmesini engelliyorlar dedi.

NAAT SEKTÖRÜNE DARBE

Diyarbakrn istihdam ve ekonomisinin lokomotifi olan inaat sektörünü adeta baltalayarak, Dicle çayna, dere kenarna kum tayan kamyonlara Diyarbakr l Trafik memurlar tarafndan acmaszca ceza kesildiine de deinen Altnda, kamyon bana tonaj ad altnda kesilen cezalarn 9 bin TLyi bulduunu ve bu cezann asgari ücret alan bir oförün yaklak 6 aylk maana denk geldiine dikkat çekti.

SESSZ KALDILAR

Altndan dile getirdii sorunlar, Babakan yardmcs imekin dikkatini çekerken, imekin kayyumlara dönerek size cevap hakk dodu sözünden sonra Atilla ve Özel bir süre sessiz kald. Daha sonra Cumali Atillann Biz kimseye kuba bakmyoruz, böyle bir ey varsa halk bilir diyerek üstü kapal cevap vermesi akn baklara neden oldu.

ADAMLARI KYETç

Altnda, Her vatanda gibi Diyarbakrda istihdam yaratmaya çalyoruz. Birçok yatrmlarmz var, birçok iadamyla görüüyoruz, onlar da ayn noktada özellikle imar konusunda ikyetçiler. Gerek iadam olarak, gerek gazeteci olarak gelen ikyetleri Babakan Yardmcs imeke ilettik ki Sayn Bakann STK ve kanaat önderleriyle yapm olduu buluma, sorunlarn anlatlmas, önerilerin sunulmas içindi. Biz de bunlar aktardk.

YATIRIM STHDAM YARATMAKTIR

Bölgedeki isizlie deinen Mehmet Ali Altnda Ama duydum ki Cumali Atilla Babakan imeke gündeme getirilen kent imaryla ilgili soruna farkl bir anlam yükleyerek rant ifadesini kullanmtr. Diyarbakrdaki birçok iadamnn kentin sosyoekonomisine katk sunmak anlamnda yapt yatrmlar rant olarak ifade eden bir anlaya ne demeli? Yatrm, istihdam yaratmaktr. sizliin, yoksulluun yüksek boyutlarda olduu Diyarbakrda yatrmlar engellemek kenti geri brakmaya mahkm etmektir. Biz bunu ifade ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git