Görüş Bildir

Altındağ’dan Veryansın!

Altındağ, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek’in buluşmasında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla ve Yenişehir Belediye Başkanvekili Mehmet Özel’in yatırımları sabote eden uygulamalarına tepki gösterdi.

Altındağ’dan Veryansın!

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, önceki gün STK temsilcileri, kanaat önderleri ve işadamlarıyla buluşmak üzere Diyarbakır’a geldi. Diyarbakırlı iş adamları ve sivil toplum kuruluşları Ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'e bölgede karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgi ve önerilerini sundu.

BÖLGENİN CAN ALAN SORUNLARI

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda, bölgenin önde gelen iş adamlarından Mehmet Ali Altındağ, bölgenin can alıcı sorunlarını dile getirdi.

Altındağ, toplantıda önemli sorunlardan başlık olarak dile getirdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kayyum Cumali Atilla ile Diyarbakır Yenişehir ilçe Belediye Başkanvekili Kayyum Mehmet Özel’in işadamlarının yatırıma yönelik projelerine engelleyici politika uygulamalarına dikkat çekti.

Atilla ve Özel’in önemli bazı kesimlerle iç içe olduğunu dile getiren Altındağ, Atilla ve Özel’in halka kuş bakışı ile baktıklarını, özellikle Diyarbakır imarı ile ilgili rol almadıklarını ve almak da istemediklerini vurguladı. Altındağ, “Birçok iş çevresinin imar konusundaki yatırımlarını altüst etmekle beraber, randevu istenmesine rağmen, aylarca cevap alınamadığını duyuyoruz” diye konuştu.

PROJELERİ ENGELLİYORLAR

Yatırım bekleyen yatırımcıların sıradaki projelerini onaylamadıklarını belirten Altındağ, “Atilla ve Özel hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan Diyarbakır cazibe merkezi programları ve istihdam politikasını umursamıyor ve kendilerine gelen bu projeleri reddediyor, anlamsız bir şekilde hayata geçirilmesini engelliyorlar” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE DARBE

Diyarbakır’ın istihdam ve ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü adeta baltalayarak, Dicle çayına, dere kenarına kum taşıyan kamyonlara Diyarbakır İl Trafik memurları tarafından acımasızca ceza kesildiğine de değinen Altındağ, kamyon başına tonaj adı altında kesilen cezaların 9 bin TL’yi bulduğunu ve bu cezanın asgari ücret alan bir şoförün yaklaşık 6 aylık maaşına denk geldiğine dikkat çekti.

SESSİZ KALDILAR

Altındağ’ın dile getirdiği sorunlar, Başbakan yardımcısı Şimşek'in dikkatini çekerken, Şimşek'in kayyumlara dönerek "size cevap hakkı doğdu" sözünden sonra Atilla ve Özel bir süre sessiz kaldı. Daha sonra Cumali Atilla'nın "Biz kimseye kuşbaşı bakmıyoruz, böyle bir şey varsa halk bilir" diyerek üstü kapalı cevap vermesi şaşkın bakışlara neden oldu.

İŞADAMLARI ŞİKÂYETÇİ

Altındağ, “Her vatandaş gibi Diyarbakır'da istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Birçok yatırımlarımız var, birçok işadamıyla görüşüyoruz, onlar da aynı noktada özellikle imar konusunda şikâyetçiler. Gerek işadamı olarak, gerek gazeteci olarak gelen şikâyetleri Başbakan Yardımcısı Şimşek’e ilettik ki Sayın Bakanın STK ve kanaat önderleriyle yapmış olduğu buluşma, sorunların anlatılması, önerilerin sunulması içindi. Biz de bunları aktardık.”

YATIRIM İSTİHDAM YARATMAKTIR

Bölgedeki işsizliğe değinen Mehmet Ali Altındağ; “Ama duydum ki Cumali Atilla Başbakan Şimşek’e gündeme getirilen kent imarıyla ilgili soruna farklı bir anlam yükleyerek rant ifadesini kullanmıştır. Diyarbakır’daki birçok işadamının kentin sosyoekonomisine katkı sunmak anlamında yaptığı yatırımları rant olarak ifade eden bir anlayışa ne demeli? Yatırım, istihdam yaratmaktır. İşsizliğin, yoksulluğun yüksek boyutlarda olduğu Diyarbakır’da yatırımları engellemek kenti geri bırakmaya mahkûm etmektir. Biz bunu ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi