Amed şehir tiyatro arşivini açtı

Amed Şehir Tiyatrosu arşivini dijitalde paylaşıma açtı

Haberler 06.04.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed ehir Tiyatrosu, koronavirüsü salgnndan dolay evden çkmayanlar için daha önce sahneledikleri oyunlar dijital medya platformu üzerinden paylama açt.

Kovid 19 hastalna yakalananlar ve hayatn kaybedenlerin says her geçen gün artarken, salgnn daha fazla yaylmamas için sosyal izolasyon tedbirleri alnyor. Amed ehir Tiyatrosu da salgndan korunmak için evinden çkmayan tiyatro severlere arivini açt. Tiyatro, daha önce Kürtçenin Kurmanci ve Kirmançk lehçeleriyle sahneledikleri oyunlar, dijital ortamda paylaacak. Süresiz olarak dijital platformlardan izlenebilen bu oyunlarn paylam ise devam edecek.

PSKOLOJK ETKY HAFFLETMEK STEDK

En az 10 oyun paylaacaklarn söyleyen Amed ehir Tiyatrosu oyuncusu Yavuz Akkuzu, Zor bir dönemden geçtiimiz u günlerde elimizdekini paylamak istedik. Paylaacamz tek ey sanat eserleridir. Salgnn yaratt psikolojik etkiyi bir nebze hafifletmek istedik dedi. Akkuzu, oyunlar dijital medya platformu üzerinde paylamaya devam edeceklerini ve tiyatro severlerin takipte olmasn istedi.

K OYUN PAYLAILDI

Amed ehir Tiyatrosu, ilk olarak Federico Garcia Lorcann eseri olan Daweta Xwn/Kanl Düün oyunu, ikincisi de çocuk oyunu Pr Lyyi dijital ortamda paylat.

Ana Sayfaya Git