Ana kucağı

HDP önünde eylem yapan bir aile daha evladına kavuştu

Haberler 25.02.2020 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan bir aile daha ikna çalmas sonucu güvenlik güçlerine teslim olan oluna kavutu.

Daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan bir ailenin daha evlat hasreti son buldu.

Kocaeliden gelerek 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Veysi (19) için oturma eylemi yapan anne Muhteber Birlike de müjdeli haber verildi.

l Jandarma Komutanlnda ikna için kurulan özel bir ekibin çalmas sonucu olunun güvenlik güçlerine teslim olduu bilgisini alan anne Muhteber Birlik, büyük mutluluk yaad.

Olu Behçet ile l Jandarma Komutanlna gelen Birlik, 5 yllk hasretin ardndan evlad Veysiyi barna bast.

Duygusal anlarn yaand bulumada anne Birlik, oluna sarld, gözya döktü.

Anne ve olu Behçet Birlik, bu kavumann yaanmasnda emei geçen herkese teekkür etti.

- Evladna kavuan aile says 9a yükseldi

Anne Hacire Akarn ardndan Hatice Ceylan, 4 yl önce daa kaçrlan olu Cafere, Hüsniye Kaya, terör örgütü PKKnn Iraktaki kamplarndan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kz Mekiye Kayaya, babaanne Halime Kadran torunu brahim Halil Kadrana, baba Metin Açan oluna, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu 5 yllk hasretin ardndan oullarna, anne Gevriye Ayhan da 5 yl süren ayrln ardndan güvenlik güçlerine teslim olan kz Peldaya, baba Melik ve anne Melek Aslan da 6 yllk hasretin ardndan güvenlik güçlerine teslim olan olu Volkana kavumutu.

Anne Muhteber Birlikin olunun da güvenlik güçlerine teslim olmasyla Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerden evladna kavuanlarn says 9a yükseldi.

Ana Sayfaya Git