ANALAR KAZANSIN!

HDP önündeki eylemde 7'nci gün; çocuklarını isteyen aile sayısı 18'e çıktı.

Haberler 10.09.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile Bakan Selçuk, ailelerle birlikte gözya döküp terör bitsin, analar kazansn dedi. Merkez Sur ilçeli baba Süleyman Aydn Gerekirse biz de burada ölmeye razyz. Olumu versinler, evime gideyim çars yapt.

ALE SAYISI 18E çIKTI

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan daa kaçrldn iddia edip, HDP il binas önünde 8 gündür oturma eylemi yapan ailelerin says 18 oldu. Diyarbakrn merkez Sur ilçesinden baba Süleyman Aydn ile stanbuldan anne Saliha ve baba Salim Edizer de çocuklarnn daa kaçrlmasnda HDPnin arac olduunu iddia ederek oturma eylemine katld.

ÖLMEYE RAZIYIM BEN

Diyarbakrn Sur ilçesinden oturma eylemine katlan baba Süleyman Aydn Gerekirse biz de burada ölmeye razyz. Olumuzu versinler. Olumu istiyorum, yoksa burada ne iim var? Olumu versinler, evime gideyim. derken, stanbuldan gelen anne Saliha Edizer Evden çkmayan bir çocuk birden bire kayboldu. çocuumu istiyorum. dedi.

5 YIL ÖNCE KAYBOLDU

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçukn aileleri ziyareti srasnda HDP l Bakanl önüne gelen Mevlüde Üçda, 5 yl önce 17 yandayken kaybolan olu Ramazan Üçda için oturma eylemine balad. Bakan Selçuka sarlp alayan Da, olunun bulunmasn istedi. Bu srada Bakan Selçukun da duyguland görüldü.

ANALAR KAZANSIN

Bakan Selçuk, Buradan, tüm STKlarmz, sanatçlarmz, akademisyenlerimizi, basn mensuplarmz bu sesi duyurmaya davet ediyorum. Hep beraber gelin annelerin sesine ses olalm, gelin teröre kar tek yürek olalm ve bu terör artk bitsin, anneler kazansn diyoruz dedi.

SANATçILARIN DESTE

Ourma eylemine baz sanatç ve oyuncular da sosyal medya hesaplarndan destek sunarken, Yudum Koral Analar alamasn türküsünü besteledi. Yudum Koral Bir annenin feryadna sessiz kalmak, onu görmezlikten gelmek brakn sanatçl, insanla smazd. Onlarn feryad beni bu türküyü yazmaya itti dedi.

Ana Sayfaya Git