ANALAR KAZANSIN!

HDP önündeki eylemde 7'nci gün; çocuklarını isteyen aile sayısı 18'e çıktı.

ANALAR KAZANSIN!

Aile Bakan Selçuk, ailelerle birlikte gözyaşı döküp "terör bitsin, analar kazansın" dedi. Merkez Sur ilçeli baba Süleyman Aydın "Gerekirse biz de burada ölmeye razıyız. Oğlumu versinler, evime gideyim" çağrısı yaptı.

AİLE SAYISI 18'E ÇIKTI

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia edip, HDP il binası önünde 8 gündür oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 18 oldu. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinden baba Süleyman Aydın ile İstanbul'dan anne Saliha ve baba Salim Edizer de çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP'nin aracı olduğunu iddia ederek oturma eylemine katıldı.

ÖLMEYE RAZIYIM BEN

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden oturma eylemine katılan baba Süleyman Aydın "Gerekirse biz de burada ölmeye razıyız. Oğlumuzu versinler. Oğlumu istiyorum, yoksa burada ne işim var? Oğlumu versinler, evime gideyim." derken, İstanbul'dan gelen anne Saliha Edizer "Evden çıkmayan bir çocuk birden bire kayboldu. Çocuğumu istiyorum." dedi.

5 YIL ÖNCE KAYBOLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'ın aileleri ziyareti sırasında HDP İl Başkanlığı önüne gelen Mevlüde Üçdağ, 5 yıl önce 17 yaşındayken kaybolan oğlu Ramazan Üçdağ için oturma eylemine başladı. Bakan Selçuk'a sarılıp ağlayan Dağ, oğlunun bulunmasını istedi. Bu sırada Bakan Selçuk'un da duygulandığı görüldü.

ANALAR KAZANSIN

Bakan Selçuk,  “Buradan, tüm STK'larımızı, sanatçılarımızı, akademisyenlerimizi, basın mensuplarımızı bu sesi duyurmaya davet ediyorum. Hep beraber gelin annelerin sesine ses olalım, gelin teröre karşı tek yürek olalım ve bu terör artık bitsin, anneler kazansın diyoruz" dedi.

SANATÇILARIN DESTEĞİ

Ourma eylemine bazı sanatçı ve oyuncular da sosyal medya hesaplarından destek sunarken, Yudum Koral "Analar ağlamasın" türküsünü besteledi. Yudum Koral "Bir annenin feryadına sessiz kalmak, onu görmezlikten gelmek bırakın sanatçılığı, insanlığa sığmazdı. Onların feryadı beni bu türküyü yazmaya itti" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz