103 cana mal olan Ankara katliamı düzenleyisinin IŞİD lideri ile konuşmalarına ulaşıldı

103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara patlaması hakkında başlatılan soruşturma devam ederken, patlamanın düzenleyicisi Yunus Durmaz'ın saldırıdan 4 gün evveli IŞİD liderinden izin istediği bilgilerine ulaşıldı

Haberler 11.12.2015 - 00:44 Son Güncelleme : 11.12.2015 - 00:44

103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara patlaması hakkında başlatılan soruşturma devam ederken, patlamanın düzenleyicisi Yunus Durmazın saldırıdan 4 gün evveli IŞİD liderinden izin istediği bilgilerine ulaşıldı

103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısının ardından DAEŞ hücrelerinde ele geçirilen belgelerin çözümü tamamlandı.

Ankara katliamını planlayan Yunus Durmazın evinde ele geçirilen belgelerde, NTVnin haberine göre; eylem emrini DAEŞin Suriye Şeyhi İlhami Balının verdiği ortaya çıktı.

SALDIRIDAN 4 GÜN ÖNCE EMİR VERİLDİ

NTVnin ulaştığı yazışmalara göre, Ankara saldırısının talimatı İlhami Balı tarafından 6 Ekim tarihinde yani saldırıdan sadece 4 gün önce verildi.

Durmaz, Acil izin bekleyen ameller başlığı altındaki yazışmada çok sayıda talep ve eylem planını Şeyhle paylaştıktan sonra Ankara mitingi için izin istedik. Bu en acil olanıydı. Bugünle beraber 4 gün kaldı. Buraya Türk kardeşi şehadet ettirmeye göndereceğiz diyor.

Yazışmalarda, Ankara saldırısının siyasi amacı, sol kesimleri sokağa dökerek çıkacak olaylarla seçimi erteletmek olarak gösteriliyor.

G-20YE DÖNÜK EYLEM PLANI VARDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyasında yer alan örgüt yazışmalarında 15 Kasımda Antalyada yapılan G-20 Zirvesini dönük eylem planları da var.

Başsavcılıkça deşifre edilerek önlenen saldırı planına göre IŞİD militanları gece eğlencelerinin yapıldığı 5 bin kişi kapasiteli balo salonunu hedef alacaktı.

Bu eyleme dönük keşif ve saldırı talimatını veren isim de aynı: IŞİDin Suriye Şeyhi İlhami Balı.

PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNE DÖNÜK EYLEM İçİN İZİN İSTEMİŞ

Balı, Yunus Durmazdan toplantının yapılacağı yere yakın bir eylem noktası bulunmasını ancak Türkler yerine yabancıların ağırlıkta olduğu bir yer olmasını istiyor.

Bir başka yazışmada ise Yunus Durmaz, Şeyh Balıdan Amasya 5. Ana Jet Üssü ile Türkiyede konuşlu Patriot Hava Savunma Sistemlerine dönük eylem için izin istiyor.

Suriye Şeyhi, Antep Emiri Yunus Durmaza canlı bombaların morallerini yüksek tutması için Dikkat edin İŞHADCIlar çok bekleyince nefisyen yorulurlar nasihatinde de bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır