Anketler güvensiz!

Seçim'de geri sayım başlarken, kamuoyu araştırmlaları da arttı. Partilerin oy oranlarını tahmin etme noktasındaki araştarmalar, vatandaş nezdinde "güvenirliliği yok."

Haberler 30.05.2018 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziranda yaplacak olan Cumhurbakan ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçimine ksa bir süre kala kamuoyunun nabzn ölçen ve seçimler öncesi yaptrlan anketler her gün birer birer yaynlanyor. Peki vatanda, kamuoyu aratrma irketlerince yaptrlan bu anketler için neler düünüyor? Diyarbakr Söz Gazetesi haber ekibi anketlerin güvenilirliini vatandaa sordu.

ANKETLERE GÜVENMYORUM

Arif Ordu, ben tam anlamyla bu konuda bir cevap veremeyeceim ama galiba anketlere güvenmiyorum. Benimle daha önce her hangi bir anket yaplmad. Ben anketlerin kamuoyunu yönlendirdiine inanmyorum. Öyle bir ey olamaz.

ANKETLERDE ALDATMACA VE OYUN VAR

Ahmet Arslan, Seçim anketlerini neye göre deerlendirelim? halka m soruyorlar, internet üzerinde mi yapyorlar? bunun açklayc bir bilgisi olmad için üpheci davranyorum. Bana anket çalmasyla gelen olmad, hiçbir ekilde güvenmiyorum. Halka sorulsa ya da kamera önünde yaplrsa inandrc olabilir. Anketlerde aldatmaca ve oyun var, insanlar yönlendiriyor. Kald ki bizim toplum duyumlara inanan bir toplum olduu için etkisi çok.

GÜVENLR DEL

Fahrettin Nehir, Seçim anketlerine inanmak güvenmek elde deil, yani herkese sormak da mümkün deil. A partisine veriyorum denilir ama sandkta B partisine verilir. dolaysyla güvenilir deil.

SEçMEN YANILTMAK AMACIYLA KENDLERNE GÖRE UYARLIYORLAR

çetin Bey, Anket sonuçlarna güvenmiyorum. Her siyasi partinin kendine göre düzenledii anketler var ve bunlar seçmeni yanltmak amacyla kendilerine göre uyarlyorlar. Bu konuda güvenmiyorum. Anketlerin kamuoyunu yönlendirmesi oluyor. Ona göre belirli bir kesimin neye karar verdiini ve nasl düündüünü ayn zamanda anketler sonucunda insanlarda ona yönlendiriliyor.

HER SYAS PARTNN KEND ANKETÖRLER VAR

Murat Aan, Anket çalmalarna hiç inanmyorum hiç güvenmiyorum. Her siyasi partinin kendi anketörleri var. Kendi irketleri var onlara düzenletiyorlar. Birinde yüzde elli görünen dierinde yüzde krk görünüyor. bu da demek oluyor ki bir yalan. Anket sonuçlarnn halk etkilediini düünmüyorum, herkesin kendi görüü var, seçim sandna gittiinde kendi partisine oy veriyor anket art veya eksi hiçbir ey katmyor.

HER EY SANDIKTA BELL OLUR

Burhan Sevinç, Anketlere güvenmiyorum. her ey sandklarda belli olur ama sandklarda da hileler ve her türlü oyunlar var tabi. Anketleri hiçbir ekilde dikkate almyoruz, anketlerle insanlarn gözlerini boyuyorlar dier partilere de bir nevi gözda vermek amacyla yapyorlar.

ANKETLERLE OYLARI RYORLAR

Kemal Bey, AK Partinin yapt anket çalmalarna kesinlikle güvenmiyorum. Bizim bölgede AK Partinin oylar düük. Anketlerle bu oylar iirdiklerini düünüyorum. Milleti yönlendirmeye çalyorlar. Tarafsz olan anketler de var tabi.

YAPANLARIN YANDA OLDUKLARINI DÜÜNÜYORUM

Remzi Ar, Anketleri yapanlarn yanda olduklarn düünüyorum neye göre kime göre kaç kiiyle katlm önce bunlardan emin olmamz lazm. Anketlerin vatandan psikoloji üzerinde bir etki yarattn düünüyorum. Mesele anket sonuçlarnda AK Parti oy oran yüksek çknca vatanda bunun etkisinde kalp bende oyumu ona vereyim diyebiliyor. Ya da bir baka parti

Ana Sayfaya Git