Annelerin eylemi sürüyor

Cezaevinde açlık grevinde olan çocuklarının taleplerinin karşılanması için 14 gündür oturma eylemini sürdüren anneler dünde oturma eyleminde bulundu.

Haberler 15.05.2019 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 Maystan bu yana oturma eylemi balatan Diyarbakrdaki tutuklu annelerinin eylemi, 14üncü gününde devam ediyor. Balar ilçesi Kouyolu Parknn karsnda bulunan eski Gürbüz Un fabrikasnda bir araya gelen anneler ve tutuklu yaknlar, burada polis gözetiminde yaklak bir saatlik oturma eylemi gerçekletirdi.

Annelere, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Semra Güzel, HDP Diyarbakr l Ebakanlar Hülya Uyank Alökmen ve Zeyyat Ceylan ve TJA üyeleri destek verdi. Önceki gün Batkent Kavanda yaptklar oturma eylemi srasnda etraflarnn zrhl araçlarla çevrilmesine tepki göstermek için anneler, artk Batkent Kavanda bir araya gelmeyeceklerini söyledi. Polis, annelere destek vermek için gelen erkekleri alandan çkarmas ise dikkat çekti.

TOSUN POLSN ABLUKASINI PROTESTO ETT

Polisin gazetecileri abluka dna çkarmak istemesi üzerine polise tepki gösteren Milletvekili Saliha Aydeniz, Basn neden darya çkaryorsunuz. Burada yaananlar kamuoyunu yansmasn m istemiyorsunuz? diye belirtti. Açklama, slogan ve zlgtlar eliinde son buldu.

Ana Sayfaya Git