Görüş Bildir

Annelerin eylemi sürüyor

Cezaevinde açlık grevinde olan çocuklarının taleplerinin karşılanması için 14 gündür oturma eylemini sürdüren anneler dünde oturma eyleminde bulundu.

Annelerin eylemi sürüyor

1 Mayıs’tan bu yana oturma eylemi başlatan Diyarbakır’daki tutuklu annelerinin eylemi, 14’üncü gününde devam ediyor. Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nın karşısında bulunan eski Gürbüz Un fabrikasında bir araya gelen anneler ve tutuklu yakınları, burada polis gözetiminde yaklaşık bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Annelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Semra Güzel,  HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Uyanık Alökmen ve Zeyyat Ceylan ve TJA üyeleri destek verdi. Önceki gün Batıkent Kavşağı’nda yaptıkları oturma eylemi sırasında etraflarının zırhlı araçlarla çevrilmesine tepki göstermek için anneler, artık Batıkent Kavşağı'nda bir araya gelmeyeceklerini söyledi. Polis, annelere destek vermek için gelen erkekleri alandan çıkarması ise dikkat çekti.

TOSUN POLİSİN ABL​UKASINI PROTESTO ETTİ

Polisin gazetecileri abluka dışına çıkarmak istemesi üzerine polise tepki gösteren Milletvekili Saliha Aydeniz, “Basını neden dışarıya çıkarıyorsunuz. Burada yaşananları kamuoyunu yansımasını mı istemiyorsunuz?” diye belirtti. Açıklama, slogan ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi