Annenin feryadı oğlumu getirin!

Anne Remziye Kaya, oğlunun PKK'nın şehir yapılanması tarafından kandırılarak kırsala götörüldüğünü iddia ederek, "anneler ağlamasın" dedi.

Haberler 13.07.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir ekmek frnnda çalan 17 yandaki A.Kden bir haftadr haber alamayan aile, PKKya adam kazandran örgütün ehir yaplanmasnda yer alan kiiler tarafndan, oullarnn kandrlarak daa götürüldüünü iddia etti. Aile kimlii belirsiz bir ahsn eve gelerek, Olunuz elimizde, Kandile göndereceiz dediini öne sürerken, oullarnn serbest braklmasn istedi. Polise ihbarda bulunan ailenin 17 yandaki A.Knin hayatndan endie ediliyor.

17 YAINDAK çOCUKLARI KAYIP

Diyarbakrda yaayan Remziye ve Zahit Kaya çiftinin 6 çocuundan biri olan 17 yandaki A.K, bir ekmek frnnda çalarak ailesine katkda bulunuyordu. Ancak çocuk ve gençleri kandrmay adet edinen örgüt A.Knin de kanna girerek, ailesinden kopard. Yaklak bir hafta önce ie gidiyorum diyerek, kendisinden bir daha haber alnamayan A.Knin ailesi polise bavurdu. Terörle Mücadele Müdürlüü (TEM) ekipleri yaptklar aratrmada A.Knin örgüte adam kazandran kiilerce kandrldn ve daa kaçrldn tespit etti. A.Knin kulland cep telefonundan en son 7 Temmuzda 18.50de sinyal aldn tespit eden ekipler, genci bulmak için operasyon balatt ancak izine rastlayamad.

Aile daha sonra durumdan sorumlu tuttuklar HDP Diyarbakr l Örgütüne bavurarak, burada çocuklarnn geri getirilmesi için görümeler gerçekletirdi. Ancak aile buradan da elleri bo döndü. A.Knin gözü yal anne ve babas Diyarbakr Söz Gazetesine yaptklar açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana çarda bulunarak, çocuklarnn geri getirilmesini istedi.

KARAKOLA ASLA GTME

Anne Remziye Kaya, olunun kaybolmasnn ardndan polise bavurduklarn belirtti. Daha sonra HDPye gittiklerini anlatan gözü yal anne, Olumun henüz 17 yanda ve frnda çalyordu. Pazar günü saat 12.00de evden çkt. Saat bei yirmi be geçe beni arad ve yemei sordu. Bir daha olumdan haber alamadk. Sabah olunca emniyete kayp ikyetinde bulundum. Her yeri aratrdm sonra HDP binasna gittim. Olum buraya gelmi mi diye sordum bana yok dediler. Benden olumun fotorafn istediler. Fotoraf gösterdim. Oradakiler biri birlerine baknca üphelendim. Eve döndüümde bir adam geldi ve bana neden karakola gidip ikyette bulunduumu sordu. Olun bizim elimizde 6 kii Liceden 6 kiide buradan toplayp Kandile göndereceiz dedi. Karakola asla gitme bir hafta sonra seni olunla görütüreceim ama olunu geri veremem. Adam bizim evden ayrldktan sonra ben tekrar TEMe gittim ve olanlar anlattm dedi.

BEN HABERSZ BIRAKMAZDI

Anne Kaya, olunun daa kaçrldn söyleyerek, öyle konutu: HDP ye gittim ve oradakiler bana o adamn kendilerinde olmadn ve biz götürmüsek de yda götürmediysek de bu bilgiyi sizinle paylamayacaz dediler. Bana git için rahat olsun olun dada dediler. Olumun daa gönderildiini de arkadalar tarafndan örendim. Partiye gittiimde olumu geri verin beni aln dediimde biz seni götürüp ne yapacaz dediler. Olun bizde de olsa sana net bir bilgi vermeyeceiz dediler. Olumun telefon sinyali incelendiinde saat altdan sonra sinyalin kesildii tespit edilmi. Olum hiçbir yere gitmezdi, gittiinde de beni habersiz brakmazd.

ARTIK ANALAR ALAMASIN

Olunun hasta olduunu ifade eden anne, Cumhurbakan Erdoandan göz yalar içinde yardm istedi. Anne Kaya, Olumu kim götürdüyse Allah rzas için geri getirsin. Üstelik olum hasta. Geçen sene kolundaki sinir damar koptu, üç defa ameliyat oldu ve bacaklar hala dikili. Akcierinde de sorun var sabahlara kadar öksürüyor. Cumhurbakanmzdan rica ediyorum artk analarn alamamas için bir çare bulsun eklinde konutu.

PARA URUNA KANDIRIYORLAR

Baba Zahit Kaya ise çocuklarn para karlnda kandrlarak daa kaçrldna dikkati çekerek, çocuumu kim götürdüyse Allah rzas için geri getirsin. Kim götürmüse eer kandrarak götürmü. Olumu aramak için hangi kapy çaldysam sonuçsuz çkt. Para uruna çocuklar buradan kandrarak toplayp daa gönderiyorlar. Diyorlar ki dada asker yok, madem öyle kendi çocuklarn göndersinler bizim çocuklarmzdan ne istiyorlar. Olumun kolundaki sinir damar koptuktan sonra psikolojisi de bozuldu ilaç tedavisi görüyordu. Cumhurbakanmzdan rica ediyor lütfen artk bu ii çözsün, milletimize çocuklarmza yazk cenazeleri geliyor. Bu sorunlarn bir daha yaanmamas için devlet büyüklerimizden yardm istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git