Anneye ziyarete boşanma tepkisi

Anne ziyaretinin "boşanma" nedeni sayılması, büyük tepki topladı. Vatandaşlar kararın "aile dinamiklerini" sarttığını ifade ederek, "bin bir zahmetle kurulan yuvalar bir çırpıda mahkeme kararı ile yıkılmaması" gerektiğini söyledi.

Haberler 02.09.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede aile dinamikleri sarslyor, bin bir zahmetle kurulan yuvalar bir çrpda mahkeme karar ile yklabiliyor. Mahkeme, ein sürekli akamlar i çkndan sonra annesinin evine gitmesini boanma sebebi sayd. Mahkemenin vermi olduu karara tepki gösteren vatandalar, verilen kararn adalette, hakkaniyete uygun dümediini ve bunu yargya hakaret olduunu belirtiler.

Bir boanma davasnn temyiz müracaatn deerlendiren Yargtay 2nci Hukuk Dairesi, ein sürekli akamlar i çkndan sonra annesinin evine gitmesini boanma sebebi sayd. Bir süredir geçimsizlik yaayan çift Aile Mahkemesine müracaat ederek karlkl boanma davas açt. Aile Mahkemesi; erkei ar, kadn hafif kusurlu kabul ederek her iki tarafn davasnn kabulü ile boanmalarna karar verdi.

EN ANNESN ZYARETTEN ÖTÜRÜ BOANMA DAVASI AçMASI AKIL ALMAZ BR OLAY

Hkimin böyle bir karar almas hem insani, vicdani hem de dini olarak yok hükmünde olduunu ifade eden Hamza Kezer, bu kararn adaleti ayaklar altna aldna dikkat çekti.

Kezer, Anneler kutsal bir varlktr, Peygamber Efendimiz buyuruyor ki Cennet annelerin ayaklar altndadr. Allahu Tela da öyle diyor; anne ve babanza kar öf bile demeyin slam dininin mensubu olmamzdan dolay annenin kymetini yerle gök arasna sdrmaya çalsak ta kymetini veremeyiz. çünkü anneler cennet kapmzn anahtardrlar. Bu bayann bu sebepten ötürü eine boanma davas açmasn aklm almyor. nsanlktan nasibini almam böylesi eler varsa vay bu gelecek neslin haline. Hakim çok absürt bir karar almtr. dedi.

MAHKEMENN KARARI YANLI VE ALEY DAITMAYA YÖNELKTR

Toplum olarak birada olmamzn ana nedeni ailedir, temel aileden balar, aile anlay olmazsa millette olamayz. diyen Hac Ouz, tepkisini u ekilde dile getirdi:

Mahkemenin vermi olduu karar yanl bir karardr, bir evlat annesinden asla koparlamaz. Kimse evlat ve anne arasna giremez, mahkemenin bunu suç sayp boanma sebebi olarak kabul etmesi çok abes bir karardr, akla sacak bir ey deil, bana göre çok yanl bir karar. Bu ekilde kararlar verilerek aileyi darmadan ediyorlar, bunu mantkta, insanlkta kabul etmez. Bizim inancmzda, kültürümüzde aile çok kutsaldr. Bu ekilde bir anlay ban alp gider.

HKMN VERD KARAR BR SAçMALIK, NASIL BOARSIN?

Eine iddet yok, vurmak, krmak yok ama buna ramen kocann anne ziyareti suç saylm. diyen Gurbet Seçen, kanunlarn bu topluma uymadna dikkat çekti.

Seçen, Anne baban ziyaret et, eer ein buna kar çkyorsa eini evladn terk et ama anneni terk etme eklinde Allah emrediyor. Anne baba raz olmadan cennete giremezsin, karar bir saçmalk, nasl boarsn? Ben kararn arkasnda baka nedenler aryorum, adam dostuna gitmemi ki annesini ziyaret etmi, bu durumda kadnlar her yerde halkl, öyle bir kanunumuz var ki kadn en ön plana yerletirdiler. Kadna iddet yok, sadece annesini ziyarete gitmi, mahkemenin ald karar çok saçma boamamas gerekirdi, taraflar bir araya getirip uzlatrabilirdi, bir aile daha dald. ifadelerini kulland.

K EVLENDKTEN SONRADA ANNE VE BABASINI ZYARET ETMEK ZORUNDADIR

Ben ahsen böyle bir düüncede olan bir kadnla evlenemem diyen Nuri çoban da düüncelerini u ekilde paylat:

Mahkemenin verdii karar çok saçma, bir insan annesini ziyaret etmeyecekse kimseyi ziyaret etmesin kadn, erkek her birey annesini ziyarete gider, bu çok normal bir davrantr. çünkü evlenmeden önce bir aile hayat vardr, kii evlendikten sonrada anne ve babasn ziyaret etmek zorundadr. Bu kiiden kiiye deien bir olay deil ki, yanl bir karar ve bence bu ekilde aileler dalyor, ben bu ekilde düünen biriyle evlenmem.

Mahkeme bu yanltan dönmesi gerekir, zaten anne bizim her eyimizdir, anne olmazsa hiçbirimiz olur muyduk? eklinde soru yönelten Necmettin Dayan ise Bu bir hakaret deil mi? Bu karar alan hkim yargya, adalete hakaret etmitir. dedi

Ana Sayfaya Git