Apo'ya güller atan adam mı?

Epözdemir, Vatan Partisinin Diyarbakır ve Tunceli Valiliklerine başvurarak, Şeyh Said ve Seyid Rıza’nın bazı yerlere verilen adlarının ve heykellerinin kaldırılması yönündeki başvuruyu kınarken, Perinçek'i "Apo'ya güller atan adam" diyerek tepki gösterdi.

Haberler 20.12.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKPAR Genel Bakan Latif Epözdemir, Vatan Partisinin Diyarbakr ve Tunceli Valiliklerine bavurarak, eyh Said ve Seyid Rzann baz yerlere verilen adlarnn ve heykellerinin kaldrlmas yönündeki bavurusuna ilikin olarak, Acaba hükümet, Diyarbakr Valisi, Dersim Valisi bunlarn bu dilekçelerini ileme koyacak m? Eer ileme koyup onlarn taleplerine uyan bir adm atarlarsa, bilsinler ki çok ciddi bir tahribat oyununun içerisindedirler ve bu halk bunun hesabn kendilerinden sorar dedi.

Partisinin 8. Büyük Olaan Kongresinin ardndan HAK-PAR Genel Bakan olan Latif Epözdemir, beraberinde bir grup partili ile Diyarbakr Söz Gazetesini ziyaret etti. Burada Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile bir süre görüen Epözdemir, açklamalarda bulundu.

YEN BR SSTEMN NA EDLMES LAZIM

HAKPARn Kürt sorununun çözümü için federasyon sistemini önerdiini belirten Epözdemir, HAKPAR 2002de kurulmu ve programna da Türkiyenin en temel sorunu olan Kürt sorununu koymu ve bunun çözümü için de federasyon sistemini önermi bir partidir. HAKPAR doarken birlik projesi olarak dodu. HAKPAR o yllarda biri birinden farkl düünen farkl siyasetlerden farkl kesimlerden insanlarn bir araya gelerek oluturduu kitle partisidir. Milli demokratik proje olarak geliti. Ama ne yazk ki daha sonraki yllarda baz arkadalarmz partiden ayrld ve gidip baka partiler kurdular. Bizim bakmmzdan onlarn ayrln ikna edici bir nedeni yoktu. Biz HAKPAR olarak Türkiyenin temel sorununun Kürt sorunu olduunu düünüyoruz, bu meselenin de bir kolektif haklar meselesi olduunu iddia ediyoruz ve esas olarak bir hukuk meselesi olduunu söylüyoruz. çözümü için de mutlaka iki eyin yaplmas lazm. Birincisi ve en önemlisi Türkiyede mevcut egemen Türk siyasi tarznn mutlaka deimesi lazm. Yani alglarn tutsa olmu eski siyaset tarznn mutlak süratle deimesi lazm, yani beyinlerin deimesi lazm. kincisi mutlak süratle Türkiyenin çoulcu çok renkli çok kimlikli çok sesli yapsna uygun ve bu yapdaki çok kimliklilie cevap verebilecek yeni bir sistemin oluturularak halkn çkarlarna yant verebilecek yeni bir sistemin ina edilmesi lazm. Yeniden yaplanma sürecini savunan ve ona inanan bir partiyiz. Bu federasyon meselesi Kürt meselesi sadece bizimle snrl olan bir mesele deil, Kürtlerin mutluluuna ve faydasna olan bir eyde deil. Tam tersine bizim savunmu olduumuz sistem ayn zamanda Türklerin Lazlarn, Araplarn herkesin yararna ve çkarna olan bir sistemdir. Dolaysyla biz program baznda federatif sistemden hala vazgeçmi deiliz bunun olumas içinde çabalarmz devam ediyor. Vatan partisinin siyasal düünce arka bahçesinde aydnlk hareketi yatyor diye konutu.

Söz muhabirinin, Vatan Partisinin Diyarbakr ve Tunceli Valiliklerine bavurarak, eyh Said ve Seyid Rzann baz yerlere verilen adlarnn ve heykellerinin kaldrlmas yönündeki bavurusu hakkndaki sorusuna ilikin olarak, bu durumun iddetle knanmas gerektiini söyledi.

PERNçEK, APOYA GÜLLER VERYORDU

Vatan Partisi ve Dou Perinçekin uzun zamandr Türkiyede siyasal yaamda yer alm bir ideolojik hareket olduunu ifade eden Epözdemir, Kökleri çok eskilere dayanyor, Vatan Partisi bugünün eseri deil. Bugüne kadar gelmi geleneksel bir siyaset tarzn sürdüren bir ekiptir. Ortaya çktklar günde Türkiyede ilk defa Maoculuk olarak lanse görmü o zaman ki koullarda da Maoculuk kisvesi altnda birçok demokratik deerlere saldrarak onlar hiçe saym. Son zamanlarda üstlenmi olduklar baka bir misyon var, o misyon da; Kürt kart nizamn öncülüünü yapan neferler olarak deerlendirmek lazm onlar. Ortadou da Türkiyede Kürt kart nizam var o nizamn hayata geçirilmesi ve Kürtlerin aidiyetlerinin silinmesi Kürtlerin mili varlklarna ve mili deerlerine tahammülsüzlüün bir eseri olarak yaplan bütün hareketlerde Vatan partisini görebiliyoruz. Ne gariptir ki Dou Perinçekin Vatan partisinden birkaç sene öncesinde Beka vadisinde Abdullah Öcalana krmz güller veriyordu, kardeim Apo diye fersah fersah röportajlar yapyordu elini omzuna atp sevgi ve coku pozlar veriyordu. Ne gariptir ki kardeim Abdullah Öcalan dedii adamn çizgisini benimseyen arkadalar yllarca bu ülkede Nusaybinde Mardin de Diyarbakrda bu Kürdistan bölgesinde Perinçekin kurmu olduu partiye Sosyalist partisine yardmc oldu, oralarda gidip örgütlendi. 2000e Doru Dergisinde ve onlarn yayn organlarnda paylamlar yapt ve onlarla birlikte kadrolar deitirdi. Böyle bir geçmileri var. imdi ne oldu da bu devran döndü eklinde konutu.

Hükümetin ve devlet yetkililerinin rkç ve fanatik çklara dur demesi gerektiini kaydeden Öpözdemir, öyle devam etti:

BU HALK BUNUN HESABINI KENDLERNDEN SORAR

Doru Perinçek imdi Dersim de Seyyit Rza heykelinin kaldrlmas için dilekçe veriyor Diyarbakrda da benzer bir dilekçeyi eyh Sait için veriyor. Burada sorulmas gereken soru u, düne kadar sistem haricinde kalm bir partinin bugün sistemin yedeine dümülük halini bir açklamak lazm. Siyasal iktidarla bu yaknlama pozlar ve imtiyaz nereden geliyor. Düne kadar TV ekran görmemi Vatan Partisi yetkililerinin her gün bir kanalda boy gösteriyor olmas birilerinin bunlar servis ediyor olmasn akla getiriyor. Yani bunlar Türkiyede yürütülmekte olan bir hareketin gönüllü neferleri ve öncüleri olarak bu durumdan gelimelerden kendilerine pay çkarmaya çalan hatta Türkiyede ki siyaset kurumuna müdahale edip kendi anlaylarn egemen klmaya çalan güruh. Elleri kan kokan eski MTçiler, generaller, profesörler, hepsinin ortak bir politikas var. Anti-Kürt politikas. Kendini halkç olarak lanse eden bir hareketin gelinen noktada anti-Kürt hareketi bir davran içinde olmas Kürt halkna duymu olduu öfke ve nefretin bir ürünüdür. Bunu iddetle knamak lazm. Bunu hükümetin ve devletin kendisi de bu tür rkç ve fanatik çklara dur demesi gerek. Hükümete sesleniyorum. Bunlar bu cesareti nereden alyorlar? Acaba hükümet, Diyarbakr Valisi, Dersim Valisi bunlarn bu dilekçelerini ileme koyacak m? Eer ileme koyup onlarn taleplerine uyan bir adm atarlarsa, bilsinler ki çok ciddi bir tahribat oyununun içerisindedirler ve bu halk bunun hesabn kendilerinden sorar.

Ana Sayfaya Git