“Arakanlı Müslümanlara Ensar olun”

Yetimler Vakfı’nın daveti üzerine Diyarbakır’a gelen Bangladeş İhsan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Muhibullah Şahin, " Tüm Müslümanlara, Arakanlı Müslümanlar için ensar olma" çağrısı yaptı.

Haberler 20.12.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkezi Diyarbakrda bulunan Yetimler Vakfnn daveti üzerine Diyarbakra gelen Banglade hsan Eitim ve Hizmet Vakf Bakan Muhibullah ahin (Muhibbullah Shahin), Arakanl Müslümanlarn çektii zorluklarla ilgili basn açklamas yaparak, bütün Müslümanlarn Hz. Peygamber dönemindeki gibi Arakanl Müslümanlar için ensar olmas çars yapt.

Rohingyal Müslümanlarn durumunun günden güne kötületiini belirten hsan Eitim ve Hizmet Vakf Bakan ahin, açklamasnda, oraya yaplan yardmlarn gün geçtikçe azaldna iaret etti.

NORMAL BR YAAM SÜRMELER

Rohingyallarn, ihtiyaçlarn istedii kadar karlayamadn söyleyen ahin, bu durumun onlar için çok zor olduunu belirterek, Rohingallarn normal bir yaam sürmeleri için yemee, kyafete ve eitime ihtiyaçlarn olduunu dile getirdi.

ahin, Rohingallarn mazlumiyetine dikkat çekerek, Bugün Allah tarafndan Arakan Müslümanlar ve Banglade Müslümanlar için buraya geldik. Bunun için elhamdülillah diyorum. u zamanda en mazlum milliyet Rohingyallardr. Bu kadar zulmü kimse görmedi. Rohingyallar kendi topraklarn kaybetti, u anda Banglade onlarn komular olduu için Bangladee gittiler. Ama çok kötü durumdalar. Bütün dünyadan, bütün milletlerden, bütün yardmseverlerden bir ricamz var. Bu durum baladktan sonra dünyada çok insan, çok dernek Arakanl Müslümanlara yardm etti. Ama Rohingallarn durumu günden güne kötüleiyor. Yardmlar azalyor. Yardmlarn devamnn gelmesini bekliyoruz. dedi.

ARAKANLARA ENSAR OLUNUZ

Yetimler Vakfna da teekkür eden ahin: Rohingyallarn eitime, yemee ve kyafetlere ihtiyac var. Durum çok kötü Yetimler Vakf gibi STKlar gelseydi, bizimle orada kalsayd, inallah onlara normal bir yaam standard sunabilirdik. Sadece unu söyleyeceim: Ben Arakanllarn durumunu gördüm. Sizler yardmsever insanlarsnz. Sizlerden bir ricam var, insani olarak düünün, Müslüman olarak düünün, zalim bir yönetimin bu uygulamalar karsnda neler yapardnz? fadelerini kulland.

Rohingyallarn yardmseverleri her zaman yannda görmek istediini söyleyen ahin, Bizim Müslüman arkadalarmz var, bizim için problem yok ve biliyoruz ki siz bizi unutmuyorsunuz. Ama onlar kötü durumdalar. Allah sizlerin hayrn kabul etsin ve Allahn rahmeti üzerinize olsun. O Müslümanlar için her zaman dua edin. Özellikle Yetimler Vakf, Umut Kervan ve Avrupa Yetim Der çok yardmda bulundu. Bütün Müslümanlarn Resulullah dönemindeki Ensar gibi olmasn temenni ediyorum. diyerek teekkürlerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git