Araştırmacı-Yazar Bozgeyik: “İstanbul Sözleşmesi oldukça sapkınlık sorunu devam edecek”

AİDS hastalığını bulaştırmasına neden olan cinsel sapkınlığı meşrulaştıran sözleşme ve kanunların kaldırılması çağrısında bulunan Burhan Bozgeyik, “İstanbul Sözleşmesi yürürlükte kaldığı müddetçe sapkınlık sorunu çözülmeyecektir.” dedi.

Haberler 30.04.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cinsel sapknla sahip çkan baz çevrelerin, Diyanet leri Bakan Ali Erba hakknda yapt suç duyurusuna her kesimden gelen tepkiler devam ediyor.

Diyanet leri Bakan Erban, Ramazann ilk cuma hutbesinde, slamn en temel yasaklarndan birisi olan zina ve cinsel sapknln Kuran- Kerimde lanetlendiini dile getirmesinin ardndan, sözde nsan Haklar Dernei (HD) tarafndan suç duyurusunda bulunulmutu.

Geçtiimiz gün Ankara Barosu bata olmak üzere baz barolar da Erban cuma hutbesi hakknda çok çirkin açklamalarda bulunmu, bu hutbe üzerinden slam ve slamn deerlerini hedeflerine koymulard.

Aratrmac-Yazar Burhan Bozgeyik, Diyanet leri Bakan Erban, cuma hutbesinde Kuran- Kerimin hakikatlerini haykrp, zina ve cinsel sapknln haram olduunu açklamasnn ardndan baz çevreler tarafndan yaplan suç duyurularn ve bu çevrelerin Erba üzerinden slam hedef almasn LKHAya deerlendirdi.

Söz konusu çevrelerin nesli ifsat eden stanbul Sözlemesinden beslendiklerine dikkat çeken Bozgeyik, stanbul Sözlemesi yürürlükte kald müddetçe sapknlk sorununun çözülemeyeceini ifade etti.

stanbul Sözlemesi bata olmak üzere toplumun inancna ve deerlerine uymayan düzenlemelerin aileyi içten içe çökerttiini belirten Bozgeyik, Avrupa standartlar temel alnarak hazrlanan kanunlarn aile yapsn temelden sarstn söyledi.

Türkiyenin, ABye uyum salamak için toplumun aile deerlerini hiçe saydn vurgulayan Bozgeyik, Son 15 senede Avrupaya uyum ad altnda binlerce kanun çkartld. Bu kanunlarn tamam bizim bünyemize uymuyor. Bu kanunlarn hepsini teker teker ele alp incelediimizde de bu kanunlardan bir tanesi de aile ile ilgili olan kanundur. Aile ile ilgili yaplan düzenlemelere baktmzda ise, bu kanunun yürürlüe girdii tarihten beri boanmalarn ciddi anlamda arttn görmekteyiz. dedi.

Bu düzenlemelerin ülkemizin bünyesine uymad zaten ikard

ABye uyum salamak için toplumun dini deerlerinin hiçe sayldna dikkat çeken Bozgeyik, Diyanet leri Bakan Ali Erban verdii hutbe üzerine baz çevrelerin kopard frtna nazarlar bir kere daha stanbul Sözlemesi bata olmak üzere ABye uyum yasalar ad altnda çkarlan kanunlara çevirdi. Bu düzenlemelerin ülkemizin bünyesine uymad zaten ikard. Bu topraklar bin yllk slam diyardr. Bu ülkenin yüzde 99u Müslümandr. Böyle bir ülkede zinann serbest braklmas, ecinsel ilikilere izin verilmesi ve aile yapsn tahrip eden ynla düzenleme yaplmas bir hatayd. ifadelerini kulland.

Hatadan dönmek fazilettir

stanbul Sözlemesi bata olmak üzere toplumun inancna, deerlerine uymayan düzenlemelerin ve kanunlarn iptal edilmesi gerektiinin altn çizen Bozgeyik, unlar söyledi:

Hatadan dönmek fazilettir. Son çkarlan afla çocuk tacizcileri bile serbest braklrken, meru evlilik yaparak aile kurup çocuk sahibi olan erkeklerin, yine o malum Avrupaya uyum yasalar diye serbest braklmamas da ayet unutkanlk deilse bir hatayd. Hatadan dönmek ise bir fazilettir. Maheri vicdan, yani kamuoyu, bu ülkede yaayanlarn tamamna yakn imdi bu faziletin sergilenmesini bekliyor.

Ana Sayfaya Git