Arınç’tan Demirtaş açıklaması: Yargıçlar özgürlükçü düşünsünler

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, “Tutukluluk cezaya dönüşmemeli” dedi. Arınç, Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 21.11.2020 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu üyesi Bülent Arnç, Habertürkte katld programda gazetecilerin sorularn yantlad.

DEMRTAIN KTABINI OKUDUM

Arnç, yarg reformu konuulurken gazeteci Deniz Zeyrekin Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) eski E Bakan Selahattin Demirtaa ilikin sorusuna u yant verdi:

Selahattin Demirta ile ilgili bütün iddia 2014te yaanan olaylar. O zaman Diyarbakr ve baz illerde katliamlar yaand. O dönem Babakan Davutolu ben de hükümet sözcüsüydüm. O olaylardan yarglama oldu. çok sayda kii yargland. Ama Demirta bunlardan yarglanmad. Demirta 3-4 yldr tutuklu. Tutukluluk cezaya dönümemeli. Demirta ile bizim 1-2 görümemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlk grevleri olmutu. Selahattin Demirta anlamak için onun yazd kitap var Devran isminde. Lütfen alp onu okuyun. Ben korona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirta hakkndaki kanaatinizi deitirmeyeceksiniz ama Kürtler ve Kürtlerin yaad travmalar üzerine deiimler olacak. Yargçlar özgürlükçü düünsünler.

Arnç, Osman Kavalaya ilikin ise, Osman Kavala 2017den beri 3 buçuk yldan beri tutuklu. Hemen hemen her olayla ilgili iddianameleri getiriyorlar. Ben de bunu okudum. Halen tutuklu kalmasna hayret ediyorum. 30 yllk ceza avukatym. Bu iddianameleri okuduumda çocuk bile yazmaz bu iddianameleri dedim. Hatta cübbemi giyeyim dedim. Bizim camiadan bir trol, Cübbeli Bülo demiti diye konutu.

Ana Sayfaya Git