Arslan'a ihraç geliyor

AK Parti, Arınç'ın ardından, Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan'ı da kapı önüne koymak üzere Disiplin Kuruluna sevk etti. Arslan, "Parlamanter sisteme geçiş yakın" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Haberler 25.11.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSPLN KURULUNA SEVK

Dün toplanan AK PArti Merkez Yürütme Kurulu, 22 ve 23üncü dönem Diyarbakr Milletvekilii görevinde bulunan Mehmet hsan Arslann Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliiyle karar verildi. Olu Ali hsan Arslan halen AK Partide Ankara Milletvekili olan Arslan ksa süre önce Aklmda Kalan ve Ardmda Kalan bal altnda kaleme ald kitaplaryla gündem olmu, 17 Kasmda BBC Türkçede yaynlanan söyleisinde de Parlamenter sisteme geçiin çok uzak olmadn düünüyorum diyerek, Ak Partiye ve Cumhurbakan Recehp Tayyip Erdoana kar tavr sergilemiti.

DOKULNULMAZ DENLYORDU

18 yldr AK Parti iktidarndan nemalanan Arslann FETÖ terör örgütüyle olan iltisab nedeniyle sürekli gündem olmu, AK Partinin dokunulmaz ismi olarak, deerlendiriliyordu. Yurtdna kaçan Kz ve Damadnn FETÖdan aranan kiiler arasnda yer ald bilinen Arslann Müteveli Heyeti Bakan olduu Selahattin Eyyübi Üniversitesi ile Silvandaki Özel Bir Kolej, FETÖ soruturmas kapsamnda, devlet tarafndan el konulmutu. Arslann Parti Yönetimi tarafndan disipline verilmesi, yank bulurken dikkatler Mücahit kod ismiyle bilinen ayn isimle anlan olu Ali hsan Arslan taknaca tavra çevrildi.

Ana Sayfaya Git