Görüş Bildir

Arslan'a ihraç geliyor

AK Parti, Arınç'ın ardından, Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan'ı da kapı önüne koymak üzere Disiplin Kuruluna sevk etti. Arslan, "Parlamanter sisteme geçiş yakın" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Arslan'a ihraç geliyor

DİSİPLİN KURULUNA SEVKİ

Dün toplanan AK PArti Merkez Yürütme Kurulu, 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekiliği görevinde bulunan Mehmet İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi. Oğlu Ali İhsan Arslan halen AK Partide Ankara Milletvekili olan Arslan kısa süre önce "Aklımda Kalan ve Ardımda Kalan" başlığı altında kaleme aldığı kitaplarıyla gündem olmuş, 17 Kasım'da BBC Türkçe'de yayınlanan söyleşisinde de "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" diyerek, Ak Partiye ve Cumhurbaşkanı Recehp Tayyip Erdoğan'a karşı tavır sergilemişti.

DOKULNULMAZ DENİLİYORDU

18 yıldır AK Parti iktidarından nemalanan Arslan'ın FETÖ terör örgütüyle olan iltisabı nedeniyle sürekli gündem olmuş, AK Parti'nin "dokunulmaz" ismi olarak, değerlendiriliyordu. Yurtdışına kaçan Kızı ve Damadı'nın FETÖ'dan aranan kişiler arasında yer aldığı bilinen Arslan'ın Müteveli Heyeti Başkanı olduğu Selahattin Eyyübi Üniversitesi ile Silvandaki Özel Bir Kolej, FETÖ soruşturması kapsamında, devlet tarafından el konulmuştu. Arslan'ın Parti Yönetimi tarafından "disipline" verilmesi, yankı bulurken dikkatler Mücahit kod ismiyle bilinen aynı isimle anılan oğlu Ali İhsan Arslan'ı takınacağı tavra çevrildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi