Atatürk'ü anıyoruz!

Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Güneydoğu’da törenlerle anıldı.

Haberler 11.11.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. ylnda tüm yurtta olduu gibi Diyarbakr, Mardin, Siirt, Batman ve rnakta da törenlerle anld. Törenlerde, gözyalar sel olurken, yolda yürüyen ve i yerlerinde bulunan vatandalar sirenlerin çalmasyla birlikte sayg duruuna geçti.

Dilyarbakr Atatürkü and

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 79uncu yl dönümü nedeniyle Diyarbakrda anma törenleri düzenlendi. lk tören, valilik karsndaki Ant Parkta gerçekleti. Törende, Vali Hasan Basri Güzelolu, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla ile Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cuma Atilla, Atatürk Antna çelenk brakt. çelenk sunumunun ardndan Atatürkün hayatn kaybettii saat 09.05te 2 dakikalk siren eliinde sayg duruunda bulunuldu. Buradaki anma program, göndere çekilen Türk bayraklarnn stiklal Mar eliinde yarya indirilmesiyle son buldu.

Ant Parktaki törenin ardndan, protokolün katlmyla Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde anma program düzenlendi. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn sonra, 7nci Kolordu Komutanlnda görevli 2 subay tarafndan Atatürkün Asker Kiilii konulu oratoryo sunuldu. Anma program, Diyarbakr Güzel Sanatlar Lisesi korosunun seslendirdii eserlerle sona erdi.

Üniversitede anma

Atatürk, ebediyete intikalinin 79. ylnda Dicle Üniversitesinde (DÜ) düzenlenen törenle anld. DÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Tahsin Klçolunun Atatürk Antna çelenk koymasyla balayan anma programna Rektör Yardmcs ve DÜ Hastaneler Bahekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, DÜ Genel Sekreteri Dr. Kenan Yakubolu, akademik ve idari personelimiz katld.

Atatürkün hayata gözlerini yumduu saat 09.05te sirenlerin çalmasyla birlikte sayg duruunda bulunuldu. stiklal Marnn okunmasnn ardndan Atatürkün hayatn anlatan ksa bir belgesel izlendi.

Adalet Meslek Yüksekokulu öretim üyesi Yar. Doç. Dr. Bedrettin Kolaç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Egemenlik adl bir sunum yapt.

Erganide Anma etkinlii

Ergani ilçesinde de anma töreni düzenledi.

Törende, Vali Yardmcs Mesut Gazi Ambarc, Garnizon Komutan Binba Yaar Atacan, Belediye Bakan Vekili Esveri Malçok tarafndan Atatürk Antna çelenk sunuldu, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu. Süleyman Nazif Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam eden tören, günün anlam ve önemini belirten konumann yaplmas, örenciler tarafndan iirlerin okunmasnn ardndan sona erdi.

Mardin

Mardinde tören, valilik yerlekesinde bulunan Atatürk Ant önünde düzenlendi. Törene, Vali ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Altan Er, Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, Jandarma Komutan Tugeneral Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum müdürleri, gaziler, sivil toplum kurulular temsilcileri ile vatandalar katld. Tören, burada Atatürk Antna çelenk sunulmasnn ardndan Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. Burada sayg duruu ve stiklal Mar ile balayan programda Atatürkün hayat ile ilgili sinevizyon gösterimi yaplp, Atatürkün sevdii iirler okunup, arklar söylendi.

Siirt

Siirtte Atatürkü anma törenleri 08.30da Cumhuriyet Meydannda balad. Vali Ali Fuat Atik, 3üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Aydoan Bilgiç, Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, kurum müdürleri ve sivil toplum kurulularnn temsilcilerinin katlmyla balayan törende Atatürk Antna çelenkler sunuldu. Buradaki tören 09.05 sirenlerin çalp, sayg duruunda bulunulmasyla sona erdi. Daha sonra ise, Kültür Merkezinde düzenlenen programa geçildi. Programda, Garnizon Komutanl adna Üstemen Osman Uluda günün anlam ve önemini belirten bir konuma yapt. Program, örencilerin iir okumalar, dereceye giren örencilere ödüllerinin verilmesi ve l Milli Eitim Müdürlüünce hazrlanan Atatürk Oratoryosu ile sona erdi.

Batman

Batmanda Atatürkü anma programlar, valilik bahçesindeki antn önünde balad. Törene, Vali Ahmet Deniz, Cumhuriyet Basavcs Mustafa Dede, Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy ve kamu kurum yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri, öretmenler, örenciler ve vatandalar katld. Tören, 09.05te sirenlerin çalmasnn ardndan sayg duruunda bulunulup, stiklal Mar okunmasyla sona erdi. Ardndan Kültür Merkezinde anma program düzelendi. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programda, Batman Piri Reis Anadolu Lisesi örencilerinin günün anlam ve önemini belirten iirler okudu. Programda, 10 Kasm Atatürkü anma program kapsamnda düzenlenen resim, iir ve kompozisyon yarmalarnda dereceye giren örencilere ödülleri de verildi.

rnak

rnakta da anma programlar valilik bahçesinde bulunan Atatürk Ant önünde balad. Törene, Vali Mehmet Akta, 23. Snr Jandarma Tümen Komutan Tümgeneral Veli Tarakç, l Jandarma Komutan Albay Selçuk Yldrm, Belediye Bakanvekili Turan Bedirhanolu, Cumhuriyet Basavcs Mehmet Mehmet Patlak, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, öretmenler ve örenciler katld. Atatürk Antna çelenk braklmasyla balayan buradaki tören, sayg duruunda bulunulmasyla sona erdi. Kentte Atatürkü anma programlar, ehit Ahmet Kara mam Hatip Lisesinde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konumann yaplmasnn ardndan çeitli okullarda örenim gören örenciler tarafndan iirler okundu. Programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgi bir slayt gösterimi de yapld. Güzel Sanatlar Lisesi öretmen ve örencilerinden oluan müzik grubu tarafndan müzik dinletisinin de yapld programda, okullar arasnda yaplan resim, kompozisyon ve iir yarmalarnda dereceye giren örencilere ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git