Avukatlar'a PKK operasyonu

Şanlıurfa merkezli yürütülen "terör soruşturması" kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 9 avukat gözaltına alındı. Diyarbakır Barosu gözaltıları "hukuksuzluk" olarak değerlendirmesi dikkat çekti.

Haberler 13.03.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa merkezli Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, Diyarbakr ve anlurfada haklarnda gözalt karar çkarlan avukatlardan 9ü gözaltna alnd.

DYARBAKIRDAK OPERASYON

Alnan bilgiye göre, anlurfa Cumhuriyet basavclnn yürüttüü PKK terör örgütü soruturmas kapsamnda, dün sabah Diyarbakr ve anlurfada haklarnda gözalt karar çkarlan avukatlarn ikametgahna operasyon yapld. Diyarbakrda 4 avukatn ev ve burasnda arama yapld. Burda iki avukat gözaltna alnd.

ANLIURFADA GÖZALTI LEM

anlurfada yaplan gözalt operasyonunda ise, aralarnda HDP PM üyesi avukat Metin Özbadem, HDP eski l Ebakan avukat Sevda çelik Özbingol, HDPnin eski yöneticilerinden Sedat çelik, HDP Siverek Belediye Meclis üyesi brahim Ayyldz, KHK ile kapatlan Radyo Karacada çalan Salih Erbekler ile avukatlar Cemo Tüysüz, Emin Baran, Hüseyin zol, eyhmus nal ve Hidayet Enmek gözaltna alnd. Gözaltna alnan kiilerin PKK terör örgütüne yardm ve yataklk ettikleri kapsamnda haklarnda yürütülen soruturmadan dolay alndklar örenildi. Gözalt saysnn artabilecei ifade edildi.

BARODAN AçIKLAMA GELD

Diyarbakr Barosu, avukatlarn gözaltna alnmas ilemiyle ilgili yazl açklamada bulundu. Açklamada, baroya bal 4 avukatn sabah saatlerinde evlerine baskn yapld ve 2 avukatn gözaltna alndn hatrlatld. Açklamada, ayrca büro aramalarnda avukatlarn takip ettikleri dava dosyalarna incelenmek üzere el konulduunu ifade edildi.

HUKUKSUZ BR SORUTURMA

Soruturmann hukuksuz bir ekilde yürütüldüüne dikkat çekilen açklamada, u ifadelere yer verildi: Dosyaya getirilen gizlilik karar hukuksuz bir soruturma yapldnn göstergesidir. Kstlanan ve gizlenen soruturmann selameti deil; adalettir, hukuktur ve silahlarn eitliidir. Her gün adliye koridorlarnda duruma bekleyen ve vakitlerinin nerdeyse tamamn adliyede geçiren avukatlarn ifadeye çarlmadan sadece kriminal bir operasyon havas vermek için sabah basknlaryla gözaltna alnmalarn kabul edilemez buluyoruz. Unutulmamaldr ki bamsz savunmann teminat olan avukatlar; tüm yurttalarn adalete eriiminin, adil yarglamann, hakkn ve adaletin teminatdr. Avukatlara saldr, demokratik deerlere saldr anlamna gelmektedir. Bu sebeple gözaltna alnan meslektalarmz derhal salverilmelidirler.

CZRE ESK BAKAN YARDIMCISI

Öte yandan, rnakn Cizre ilçesinde sabah saatlerinde yaplan ev basknlarnda yerine kayym atanan Cizre Belediyesi Ebakan Berivan Kutlu gözaltna alnd. Kutlunun Urfada balatlan bir soruturma kapsamnda gözaltna alnd belirtildi. Kutlunun anlurfaya götürülmek üzere yola çkarld örenildi.

Ana Sayfaya Git