Avukatların gözaltısı uzatıldı

10'u avukat, 12'si gardiyan olmak üzere çok sayıda kişinin gözaltına alındığı "terör" soruşturması devam ederken, gözaltı süresi uzatıldı.

Haberler 16.03.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa merkezli terör soruturmas kapsamnda Siverek, Diyarbakr ve Batmanda gözaltna alnan 10 avukat ile 12 gardiyann aralarnda bulunduu çok sayda kiiyle ilgili gözalt süresi 4 gün uzatld.

Geçtiimiz Perembe günü anlurfa Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü terör örgütü üyelerine yardm ve yataklk soruturmas kapsamnda Diyarbakr, Batman ve Siverek ilçesinde aralarnda 10 avukat ile 12 cezaevi gardiyann bulunduu çok sayda kii gözaltna alnmt.

GÖZALTI SÜRELER

Bir bölümü anlurfa l Emniyet Müdürlüü Terörle ube Müdürlüü bir bölümü de l Jandarma Komutanlnda tutulan kiilerin sorgulamalarna balanlrken gözalt süreleri dört gün uzatld. Gözalt süresi Sulh Ceza Hakimlii tarafndan uzatld.

Üç GZL TANIK

Gizlilik karar bulunan dosyada 3 gizli tank ifadesinin olduu, ifadeler dorultusunda cezaevlerinde u an hükümlü bulunan 12 kiinin de ifadelerinin alnd, suçlamann ise PKK/KCK Cezaevi Komitesinin iç ve d koordinasyonlarna üye olmak ve yardm etmek olduu öne sürülüyor.

GÖZALTINDAKLERN SMLER

anlurfa; Avukatlar Metin Özbadem (HDP PM üyesi), Emin Baran, Hidayet Enmek, Sevda çelik Özbingöl, Cemo Tüysüz, eyhmus nal, Hüseyin zol, HDPnin eski yöneticilerinden Sedat çelik, HDP Siverek Belediye Meclis üyesi brahim Ayyldz, KHK ile kapatlan Radyo Karacada çalan Salih Erbekler, Halil çay, 50 günlük bebei olan Mizgin çay Yavuz, Kemal Ak.

Diyarbakr: Avukatlar Zeynep Ik ve Özkan Avc, Didar çeme, Mehmet Akdoan, Zeynep Kyar.

rnak: Cizre Belediye Ebakan Berivan Kutlu, avukat Gürgün Kadrhan.

Van: Hakan Kele.

Batman: Faruk Topta.

Ana Sayfaya Git