Avukatların gözaltısı uzatıldı

10'u avukat, 12'si gardiyan olmak üzere çok sayıda kişinin gözaltına alındığı "terör" soruşturması devam ederken, gözaltı süresi uzatıldı.

Avukatların gözaltısı uzatıldı

Şanlıurfa merkezli terör soruşturması kapsamında Siverek, Diyarbakır ve Batman'da gözaltına alınan 10 avukat ile 12 gardiyanın aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyle ilgili gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık" soruşturması kapsamında Diyarbakır, Batman ve Siverek ilçesinde  aralarında 10 avukat ile  12 cezaevi gardiyanın bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

GÖZALTI SÜRELERİ

Bir bölümü Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü bir bölümü de İl Jandarma Komutanlığında tutulan kişilerin sorgulamalarına başlanılırken gözaltı süreleri dört gün uzatıldı. Gözaltı süresi Sulh Ceza Hakimliği tarafından uzatıldı.

ÜÇ GİZLİ TANIK

Gizlilik kararı bulunan dosyada 3 gizli tanık ifadesinin olduğu, ifadeler doğrultusunda cezaevlerinde şu an hükümlü bulunan 12 kişinin de ifadelerinin alındığı, suçlamanın ise PKK/KCK Cezaevi Komitesi'nin iç ve dış koordinasyonlarına üye olmak ve yardım etmek olduğu öne sürülüyor.

GÖZALTINDAKİLERİN İSİMLERİ

Şanlıurfa; Avukatlar Metin Özbadem (HDP PM üyesi), Emin Baran, Hidayet Enmek, Sevda Çelik Özbingöl, Cemo Tüysüz, Şeyhmus İnal, Hüseyin İzol, HDP'nin eski yöneticilerinden Sedat Çelik, HDP Siverek Belediye Meclis üyesi İbrahim Ayyıldız, KHK ile kapatılan Radyo Karacadağ çalışanı Salih Erbekler, Halil Çay, 50 günlük bebeği olan Mizgin Çay Yavuz, Kemal Ak.

Diyarbakır: Avukatlar Zeynep Işık ve Özkan Avcı, Didar Çeşme, Mehmet Akdoğan, Zeynep Kıyar.

Şırnak: Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, avukat Gürgün Kadırhan.

Van: Hakan Keleş.

Batman: Faruk Toptaş.”

Kaynak: Diyarbakır Söz