Ay yıldızlı sertifika töreni

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi tarafından Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen “Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi” eğitiminin sertifika törenine katıldı. Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürlüğü törende katılımcılara Mardin’e özgü telkariden yapılmış ay yıldızlı rozet ve çam fidanları hediye edildi.

Haberler 07.04.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Basn lan Kurumu (BK) Mardin ubesi, Dicle Kalknma Ajans (DKA) i birliiyle yerel basn çalanlarna yönelik geçtiimiz günlerde verilen Yerel Basnda Mizanpaj ve Haber Dilinin yiletirilmesi eitimlerinin ardndan, bu kez TRC-3 bölgesindeki basn ve halkla ilikiler müdürlüklerinde çalan personele Kurumsal letiim Uygulamalar ve Yönetimi eitim programnn sertifika töreni gerçekletirildi. Dicle Kalknma Ajans toplant salonunda gerçekletirilen sertifika törenine AK Parti Mardin Milletvekili ve Meclis dare Amiri Ceyda Bölünmez çankr, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolu, Mardin Vali Yardmcs Mesut Uslu, Basn lan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca kurum müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve kursiyerler katld.

Dört gün boyunca Mardin, Batman, rnak ve Siirtte yer alan kamu kurum ve kurulularnda çalanlarndan 20ye yakn personelin eitim ald programda kursiyerlere sertifikalarn Basn lan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve Mardin Milletvekillerinden ald.

Sertifika töreninde konuan Basn lan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Aslnda yaptmz bir araclk hizmeti malumaliniz bir takm kamu kurumlarmzn resmi ilan olarak adlandrlan bir takm duyurular söz konusu bunun tarihi Osmanl dönemine kadar uzanyor ama biz kurumumuzun, kurulu tarihi 1961 yl oray daha ziyade milat olarak alyoruz. letiim konusunda kurumlarn çok mükül durumda brakan teknolojik gelimeler, bunlarn kullanm, bürokratik geleneklerimiz göreneklerimizin bir arada yaatlmas bunlar çok önemli meseleler. Bir iki günlük eitim programlar ile çözülmeyecek ama bunlar bir balangç olarak görmek gerekiyor dedi.

Yeni bir yazlm için çalyoruz

Yaptmz programn devamlln salamak üzere bir yazlm gelitirmeyi düünüyoruz diyen Karaca, Bu yazlm çok geni bir veritabanna sahip olacak, veritabannda Osmanl dönemi dhil olmak üzere bürokratik geleneklerimizin burada paylaacaz. Bu konuda çeitli müracaatlarmz var, ayet finansman destei salarsak bu projeyi hayata geçirmeyi düünüyoruz. çünkü bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak yamz belli ama Cumhuriyetle birlikte 20ye yakn devletin kurucusu bir milletiz. O sebeple geçmile ilikimiz daima canl ve derin olmak zorunda ki köklerimizin ne kadar derine gittiin farknda olalm, eer deerlerimizin farknda olmazsak en ufak bir rüzgarda sarslma riski ile kar karyayz. Bürokratik anlamda hem de dier konularda geçmiimizi eelediimizde dier ülkelerden geri kalmayacak zenginlikte ve çeitlilikte kültürel alan da olsun, birikimimizin olduu gayet açk diye konutu.

Mardin Basn lan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi tüm katlmclara teekkür ederek katlmclara Mardin telkarisinden hazrlanm ay yldzl rozet ve daha yeil bir Mardin için çam fidanlar hediye etti.

Ana Sayfaya Git