Ayaz ve Nupelda yürekleri yaktı!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren Ayaz (8) ve Nupelda Güloğlu (4) kardeşleri cenazeleri, gözyaşları arasında yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi.

Haberler 17.07.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ovackn Bilgeç köyü krsalndaki çaklyayla mezrasnda dün Ayaz ve Nupelda Gülolu kardeler hayvan otlatrken, PKKl teröristlerce tuzaklanan patlayc infilak etti. Patlamada Ayaz Gülolu olay yerinde, kz kardei Nupelda ise kaldrld Elazdaki hastanede yaamn yitirdi.

Gülolu kardelerin cenazeleri, Elaz Frat Üniversitesi Hastanesindeki otopsilerinin ardndan bugün yaknlar tarafndan teslim alnarak Ovacktaki Munzur Baba Cemevine getirildi.

Buradaki cenazeye, Vali Tuncay Sonel, HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü, Tunceli Belediye Bakan Fatih Mehmet Maçolu ve çok sayda vatanda katld. Cenazede konuan Alevi Dedesi Zeynel Batar, Olaya sebebiyet verenlere bin kere lanet olsun. Bu masumlara kyanlara lanet olsun dedi.

Alevi dedesinin okuduu atn ardndan cenaze namaz klnd. Cenaze boyunca Vali Tuncay Sonel, 2 çocuunu da kaybeden acl baba Ekber Gülolunun yalnz brakmad. Gözyalarna hakim olamayan çocuklarn annesi Cevriye Gülolunu ise yaknlar teselli etmeye çalt. Namazn ardndan Gülolu kardeler, çakmakl köyü mezarlnda yan yana kazlan mezarlarda topraa verildi.

TUNCEL BAROSU: MAYINLAR TEMZLENSN

Tunceli Barosundan olaya ilikin yaplan açklamada bölgedeki maynlarn temizlenmesi gerektiine vurgu yaplarak öyle denildi:

Dün itibariyle katldmz Ayazn otopsisinde bizleri tarifi mümkün olmayan bir ac ile ilimizi kar karya brakmtr. Valiliin resmi açklamasnda ölümlere el yapm patlaycnn sebebiyet verdii belirtilmitir. Ölümlere sebebiyet veren patlaycnn türü adli soruturma neticesinde açkla kavuturulacakt Bizlerde Baro olarak bunun takipçisi olacamz belirtmek isteriz. limizin can ve mal güvenliini ar ekilde ihlale uratabilecek bir mayn gerçeklii de var. Ülkemizin, Birlemi Milletlere (BM) 2004 ylnda sunduu raporlara göre Tuncelide 10.557 kara mayn/anti-personel mayn bulunmaktadr. Bir belirlemede bulunalm, Türkiyede snr illeri hariç en fazla maynn bulunduu il Tuncelidir. Ülkemizin de taraf olduu anti-personel maynlarnn imhasna dair Ottowa Sözlemesi hükümleri yerine getirilerek bu anti-personel maynlar imha edilmeli ve gerek sözlemeden ve gerekse hukukumuzdan kaynakl gerekli tedbirler alnmaldr.

GERYE BRBRNE SARILDIKLARI SON GÖRÜNTÜLER KALDI

Ayaz ve kz kardei Nupelda Güloludan geriye, pazar günü birbirlerine sarlrken çekildikleri görüntüler kald. 15 Haziran günü hayvanlarn otlatrken, hareket halindeki yolcu otobüsünün bagaj kapann çarpmas sonucu Munzur çayna düen ve cenazesi 4 Temmuz günü bulanan Engin Erolunun ansna datlan oyuncak etkinliinde çekilen görüntülerde, Nupelda ve Ayaz Gülolu kardeleri aldklar hediyelerle mutlu olduklar ve birbirlerine sarldklar görüldü.

Ana Sayfaya Git