Aybüke'nin ismi okuluna verildi!

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, görev yaptığı okula verildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı yeni tabela dün okula asıldı.

Haberler 13.06.2017 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluk lçesinde, 9 Haziran günü AK Partili belediye bakannn özel otomobiline yönelik düzenlenen silahl saldrda, baka bir araç içerisindeyken kurunlarn isabet etmesiyle ehit olan Kozluk çok Programl Lisesi Müzik Öretmeni enay Aybüke Yalçnn ad, görev yapt okula verildi. Kozluk çok Programl Anadolu Lisesinin ad Valilik kararyla, enay Aybüke Yalçn çok Programl Anadolu Lisesi olarak deitirildi. ehit öretmenin adnn yer ald okulun yeni tabelas da bugün asld.

Okul Müdürü Mahmat Ik, okulun isim deiiklii Valilik kararla alndn ifade ederek, ehit öretmenin ansn okulada yaatacaklarn söyledi. ehit Yalçnn çok baarl bir öretmen olduunu anlatan Ik, ehit öretmenin adn müzik atölyesine de vereceklerini söyledi.

SORUTURMA SÜRÜYOR

Öretmen enay Aybüke Yalçnn hayatn kaybettii, bir kiinin hafif yaraland, ardndan da Bekirhan beldesinde jandarma karakolu önünde durdurulmaya çallan aracn infilak ettirildii, bir askerin ehit olduu, biri asker 2 kiinin yaraland saldrnn ardndan balatlan soruturma sürüyor.

Kozluk Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda haklarnda yakalama karar bulunan üphelilere yönelik lçe Emniyet Müdürlüü ekiplerince baz adreslere operasyon yapld. Operasyonda gasbedilen taksinin oförünün de aralarnda bulunduu 9 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Öte yandan saldrda yaralanan askerin tedavisi Dicle Üniversitesi Hastaneleri Yank Merkezinde, iki sivilin tedavisi ise Batmanda sürüyor.

Ana Sayfaya Git