Aybüke'nin ismi okuluna verildi!

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, görev yaptığı okula verildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı yeni tabela dün okula asıldı.

Aybüke'nin ismi okuluna verildi!

Kozluk İlçesi'nde, 9 Haziran günü AK Partili belediye başkanının özel otomobiline yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, başka bir araç içerisindeyken kurşunların isabet etmesiyle şehit olan Kozluk Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, görev yaptığı okula verildi. Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin adı Valilik kararıyla, Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Şehit öğretmenin adının yer aldığı okulun yeni tabelası da bugün asıldı.

Okul Müdürü Mahmat Işık, okulun isim değişikliği Valilik kararıla alındığını ifade ederek, şehit öğretmenin anısını okulada yaşatacaklarını söyledi. Şehit Yalçın'ın çok başarılı bir öğretmen olduğunu anlatan Işık, şehit öğretmenin adını müzik atölyesine de vereceklerini söyledi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını kaybettiği, bir kişinin hafif yaralandığı, ardından da Bekirhan beldesinde jandarma karakolu önünde durdurulmaya çalışılan aracın infilak ettirildiği, bir askerin şehit olduğu, biri asker 2 kişinin yaralandığı saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bazı adreslere operasyon yapıldı. Operasyonda gasbedilen taksinin şoförünün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan saldırıda yaralanan askerin tedavisi Dicle Üniversitesi Hastaneleri Yanık Merkezinde, iki sivilin tedavisi ise Batman'da sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz