Aynur Doğan Konseri krizi

Aynur Doğan'ın konseri iptal edildi, belediye, “detaylı inceleme” açıklaması yaptı, şirket yanıt verdi, siyasiler atıştı, AK Partililer tepki gösterdi.

Haberler 17.05.2022 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Uluslararas Dünya Müzik Fuar-Womex, 2021 sanatç ödülünü alan Aynur Doann 20 ve 25 Maysta Kocaelinin Derince ilçesindeki Derince Açk Hava Sahnesindeki konseri belediye tarafndan iptal edildi.

Belediye iptal gerekçesi olarak, lçemiz snrlar içerisinde özel bir firmann yapacak olduu konser organizasyonunun yaplan detayl inceleme sonucunda uygun olmad tespit edilmi olup, etkinlik belediyemiz tarafndan iptal edilmitir açklamas yapt.

Bu açklamann ardndan sosyal medyada Doann Kürt bir müzisyen olduu ve Kürtçe arklar seslendirdii gerekçesiyle konserinin iptal edildiine yönelik paylamlar yapld.

Derince Belediyesi sosyal medya paylamlarna, Bugün iptal edildii açklanan konser organizasyonu, etkinlik öncesi yetkili mercilerden gerekli izinlerin alnmayarak, resmi ilemlerin yaplmamas ve bu süreçte uygun olmayan ekilde bilet sat gerçekletiinden dolay iptal edilmitir yantn verdi.

Bunun üzerine konseri düzenleyecek olan Gergedan Yapm açklama yapt.

Belediyeyi yalanlayan ve dekont paylaan irket, iptali belediyenin Twitter hesabndan örendiklerini bildirdi. Doann konser afilerinin kentin çeitli noktalarna asld görüldü.

Klçdarolu paylat, AK Partililer yant verdi

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu çeitli müzik yasaklarna tepki göstererek, AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak ifadesini kulland.

Ve Doann Dar Hejiroke arksn tavsiye etti.

Bunun üzerine baz AK Partili vekiller Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Kürtçe müzik dinledii videolar yeniden paylat.

AK Partili Alpay Özalan ise CHP liderine yalanc ve provokatör dedi.

Özalan, Yurt dnda terörist elebann posteri önünde konser vermi bir arkcnn, konseri iptal edildi. Kemal Klçdarolu, Kürtçe müzik yasak yalann söylüyor. Kürtçe, özgürlüe AK Parti ile kavutu. Gerçekleri yüzüne çarpmaya devam edeceiz yalanc provokatör! ifadelerini kulland.

Öte yandan soprano Pervin Chakar ise konser vermek için salon bulamadklarn, bunun nedeninin ise repertuarlarnda Kürtçe eserler olduunu ifade etti.

AK Partili Kurt: iddetle knyorum

AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt ise, Kürt sanatç Pervin Chakarin paylamna yorum yaparak, iddetle knyorum her kimse bunlar sevgili Pervin kardeim elimizden geldiince de yannzdaym.

Irkçlk hastal toplumlarn ve toplumsal barn zehiridir. Korkak ve ikiyüzlü davrananlar da onun gdas olur ancak ifadesini kulland.

Lök Beyaz, Aynur Doann arksn paylat

Ak Parti Diyarbakr eski Milletvekili Mine Lök Beyazda yasak kararna sosyal medya hesabndan açklama yaparak tepki gösterdi. Aynur Doann bir arksn paylaan Lök Beyaz, O zaman, Aynur Doandan gelsin ifadelerini kulland.

Öcalan posteri önünde ark söyledi

AK Parti Kocaeli l Bakan Mehmet Ellibe ise, CHPnin, AK Partiye asl olmayan iddialarla saldrmak yerine Türkiye Cumhuriyeti Devletine katil diyen Canan Kaftancolunu, terörist ba Öcalann posteri önünde ark söyleyen Aynur Doan sahiplenmesinin kurulu ilkeleriyle ne kadar badatn sorgulamas gerekir dedi.

Ana Sayfaya Git