Görüş Bildir

Aynur Doğan Konseri krizi

Aynur Doğan'ın konseri iptal edildi, belediye, “detaylı inceleme” açıklaması yaptı, şirket yanıt verdi, siyasiler atıştı, AK Partililer tepki gösterdi.

Aynur Doğan Konseri krizi

HABER MERKEZİ

Uluslararası Dünya Müzik Fuarı-Womex, 2021 sanatçı ödülünü alan Aynur Doğan’ın 20 ve 25 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesindeki Derince Açık Hava Sahnesi’ndeki konseri belediye tarafından iptal edildi.

Belediye iptal gerekçesi olarak, “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” açıklaması yaptı.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada Doğan’ın Kürt bir müzisyen olduğu ve Kürtçe şarkılar seslendirdiği gerekçesiyle konserinin iptal edildiğine yönelik paylaşımlar yapıldı.

Derince Belediyesi sosyal medya paylaşımlarına, “Bugün iptal edildiği açıklanan konser organizasyonu, etkinlik öncesi yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmayarak, resmi işlemlerin yapılmaması ve bu süreçte uygun olmayan şekilde bilet satışı gerçekleştiğinden dolayı iptal edilmiştir” yanıtını verdi.

Bunun üzerine konseri düzenleyecek olan Gergedan Yapım açıklama yaptı.

Belediyeyi yalanlayan ve dekont paylaşan şirket, “iptali belediyenin Twitter hesabından öğrendiklerini” bildirdi. Doğan’ın konser afişlerinin kentin çeşitli noktalarına asıldığı görüldü.

Kılıçdaroğlu paylaştı, AK Parti’liler yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çeşitli müzik yasaklarına tepki göstererek, “AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak” ifadesini kullandı.

Ve Doğan’ın “Dar Hejiroke” şarkısını tavsiye etti.

Bunun üzerine bazı AK Parti’li vekiller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtçe müzik dinlediği videoları yeniden paylaştı.

AK Parti’li Alpay Özalan ise CHP liderine yalancı ve provokatör dedi.

Özalan, “Yurt dışında terörist elebaşının posteri önünde konser vermiş bir şarkıcının, konseri iptal edildi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Kürtçe müzik yasak" yalanını söylüyor. Kürtçe, özgürlüğe AK Parti ile kavuştu. Gerçekleri yüzüne çarpmaya devam edeceğiz yalancı provokatör!” ifadelerini kullandı.

Öte yandan soprano Pervin Chakar ise konser vermek için salon bulamadıklarını, bunun nedeninin ise repertuarlarında Kürtçe eserler olduğunu ifade etti.

AK Partili Kurt: Şiddetle kınıyorum

AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt ise, Kürt sanatçı Pervin Chakar’in paylaşımına yorum yaparak, “Şiddetle kınıyorum her kimse bunlar sevgili Pervin kardeşim elimizden geldiğince de yanınızdayım.

Irkçılık hastalığı toplumların ve toplumsal barışın zehiridir. Korkak ve ikiyüzlü davrananlar da onun gıdası olur ancak” ifadesini kullandı.

Lök Beyaz, Aynur Doğan’ın şarkısını paylaştı

Ak Parti Diyarbakır eski Milletvekili Mine Lök Beyaz’da yasak kararına sosyal medya hesabından açıklama yaparak tepki gösterdi. Aynur Doğan’ın bir şarkısını paylaşan Lök Beyaz, “O zaman, Aynur Doğan’dan gelsin” ifadelerini kullandı.

Öcalan posteri önünde şarkı söyledi

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ise, “CHP’nin, AK Parti’ye aslı olmayan iddialarla saldırmak yerine Türkiye Cumhuriyeti Devletine katil diyen Canan Kaftancıoğlu’nu, terörist başı Öcalan’ın posteri önünde şarkı söyleyen Aynur Doğan’ı sahiplenmesinin kuruluş ilkeleriyle ne kadar bağdaştığını sorgulaması gerekir” dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi