Başbakan Yıldırım: 350 bin Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Afrin'de PKK, PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden kaçanların Türkiye'ye sığındıklarını söyleyerek, "Afrin'de, PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerinin baskısından zulmünden bu toprakları terk eden 350 bin Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı. Türkiye'ye gelerek canını kurtardı. İşte bu operasyonun amacı bu alçakların bölgede yaptığı bu zulmü ortadan kaldırmak.

Haberler 21.01.2018 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Zonguldakta partisinin kongresine katld. Site Spor Salonundaki kongreye, Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu katld. Babakan Yldrm, tüm Zonguldak halkn sevgi ve saygyla selamladn anlatrken, Bizim sevdamz da kömürümüz kadar karadr. Karaelmas diyarnn ak gönüllü insanlar deerli yol arkadalarm ak kadnlar ak gençler hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlyorum. Sevgili Zonguldakllar air ne diyor; siyah akar Zonguldaklnn deresi, yüz karas deil kömür karas. Böyle kazanlr ekmek paras. Tam 170 senedir maden bölgesi olan Zonguldakta ve o ocaklarda hayatn yitiren kardelerimiz rahmetle anyorum. Emein ehri Zonguldaktan, aln terinin ehri Zonguldaktan madende çalan yüzleri kömür karas ama alnlar ak olan bütün kardelerimi sevgiyle selamlyorum dedi.

AYRILIK TOHUMLARI EKMEK STEYENLER KAZDIKLARI KUYULARA DÜÜRECEZ

2019da Zonguldakn desteiyle Türkiyede yeni bir destan yazacaklarn söyleyen Babakan Yldrm, öyle dedi:

O nedenle sosyal adaleti daha da yaygnlatrmak için bölgesel bar kalc hale getirmek için toplumun bütün kesimleriyle kalknmas için daha güzel daha aydnlk yarnlar için daha çok çalacaz daha çok üreteceiz. Ülke kalkndkça Zonguldak kalknacak. Türkiye büyüdükçe Zonguldak da büyüyecek. Güçlü Türkiyeyi hep birlikte ina edeceiz. Esnafmz içimiz emeklimiz kadnlarmz gençlerimiz erkeklerimizle birlikte 80 milyon vatan evladyla birlikte gelecee emin admlarla yürüyeceiz .Aramza ayrlk tohumlar ekmek isteyenlere kazdklar o kuyulara onlar düüreceiz. Hak ettikleri cezay da vereceiz. Bu millete kim el kaldrmak istediyse daha milletimize eli dokunmadan o elleri krdk bundan sonra da krarz. Vatandamzn hukuku da bizim teminatmz altndadr. Hiçbir karanlk örgüt hiçbir vesayet oda kardelik hukukumuza asla zarar veremeyecek. Hiç kimse milletimizle aramza girmeye asla imkan bulamayacak.

MLLETM KMN NE OLDUUNU çOK Y BLYOR

2023- 2053 ve 2071 hedeflerine kararllkla yürüdüklerini ifade eden Babakan Yldrm, unlar söyledi:

Yalanla- dolanla iftirayla, siyaset bilgisini yürütmeye çalanlar bugüne kadar karaya oturduu gibi yine oturacaklar. çünkü adeta koar admlarla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine heyecanla yürürken bu heyecana ortak olmayanlar yine yaya kalacaklar. Milletim kimin ne olduunu çok iyi biliyor. Ak Parti millet iradesini gösterdii dorultuda yürüttüü siyasetle bugünlere geldi. Bizim iktidarm vesayetçilerin, kumpasçlarn, medya baronlarnn iktidar olmad. Kimin iktidar oldu. Milletin iktidar oldu. Yetkiyi milletten aldk. Millet yürü dedi bizde yolumuza ayn istikamette yürüdük. Bugün her gittiimiz yerde her kongrede bunu görüyoruz. Ak Parti bu davaya gönül veren birlikten dayanmadan güç alan bir harekettir. Bizler genel merkez tekilat fark yoktur. Ak Partide bulunduu ülkesine ve milletine hizmet akyla hareket eder. Biz sadece bir siyasi partiden ibaret deiliz. Ayn zamanda büyük bir aileyiz. Her eyi beraber baardk. Geleceimizi de beraber ina edeceiz.

15 TEMMUZU BRLKTE BERTARAF ETTK

15 yl boyunca milli iradeye kar yaplan bütün giriimleri boa çkardklarn ifade eden Babakan Yldrm, öyle konutu:

Bu kadrolar çukur siyaseti yapanlarn gezide yakp ykanlarn irketten nemalananlarn emeini boa çkard m? 15 Temmuz da darbe kalkmasn birlikte bertaraf ettik mi? Terör örgütlerinin inine gireceiz dedik girdik mi? Bugüne kadar verdiimiz amansz mücadele milletimizi huzur için kardelik için yaptmz bu çalmalar ayn kararllkla sürecek. Gerek snrlarmzn içinde gerekse snrlarmzn dnda memleketimizin milletimizi huzurunu bozan kardeliine zarar veren hiçbir terör oluumuna müsaade etmeyeceiz. Bildiiniz gibi bugünler de güney snrlarmz da yeni yeni oyunlar sahneleniyor. Bir yandan güya müttefikimiz olan ülkeler bize söz üstüne söz veriyor dier yandan da bölgeye PKK, YPG ve DEA terör örgütlerini yerletiriyor. Türkiye buna göz yumar m gençler? Türkiye terör örgütlerine papuç brakr m? O halde Cumhurbakanmzn ifade ettii gibi gereini yapyoruz. Yapmaya devam edeceiz. Bunu niye yapyoruz. Oradaki PKK, PYD ve DEA teröristlerinin yarn daha büyük belalar bamza salmamas için yapyoruz. Bölgede yaanan aclarn, Afrinde yaanan aclarn Kürtlere, Araplara sivil halka terör örgütünün zulüm ve basksnn sona ermesi için yapyoruz.

350 BN KÜRT KARDEMZ TÜRKYEYE SIINDI

Babakan Yldrm, Afrinde Türkiye yönelik terör saldrlarn tamamen sonlandracaklarn söyledi. Amaçlarnn Suriyeli vatandalarn topraklarna geri dönmesi olduunu ifade eden Babakan Yldrm, öyle devam etti:

Bu terör örgütleri diyor ki; Efendim Kürtlere yönelik Türkiye operasyon yapyor. Külliyen yalan. Bakn Afrinde, PKK, PYD, DEA gibi terör örgütlerinin basksndan zulmünden bu topraklar terk eden 350 bin Kürt kardeimiz Türkiyeye snd. Türkiyeye gelerek cann kurtard. te bu operasyonun amac bu alçaklarn bölgede yapt bu zulmü ortadan kaldrmak. Ayrca Frat Kalkan bölgesinde ve Afrinden ülkemize yönelik terör saldrlarn da tamamen sonlandrmaktr. Suriyeli kardelerimiz igal edilen o topraklarna dönmesini salamaktr. En önemlisi de ülkemizin güney illerinde can ve mal güvenliini teminat altna almaktr. Hiç kimse bu durum hafife almasn. Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattr dedi.

ZONGULDAK YATIRIMLARI

15 ylda Zonguldaka tam 15 milyar yatrm yaptklarn ifade eden Babakan Yldrm, 80 ylda Zonguldaka 21 kilometre bölünmü yol yapldn, kendi iktidarlarnda ise 15 ylda 174 kilometre bölünmü yol yaptklarn ifade etti. Zonguldaka ihalesi yaplmasna ramen yüklenici firmann hastaneyi yapamadn anlatan Babakan Yldrm, öyle konutu:

Zonguldakta ylan hikayesine dönen hastane konusu vard? Ne oldu o hastane? CHPnin siyasi ayanda i yapmak yok. Bunlarn memleket için bir ey yapt yok. hale alm onu da yüzüne gözüne bulatrm. Bunun bedelini kim ödüyor. Zonguldak ödüyor. Hem oy veriyor, hem de oyuyla rezil oluyor. Böyle bir ey olur mu? Ama bu ii de ortada brakacak deiliz. AK Parti verdii her sözü yerine getiren partinin addr. Söz verilir yaparz. Yapamayacamz hiçbir sözü vermedik. imdi 425 yatakl hastanenin ihalesini Mart aynda tekrar yapyoruz ve ksa sürede tamamlayacaz.

ZONGULDAKTA KÖMÜR LETMESNDE VEFAT EDENLERE DE EHTLK

TTK iletmelerinde istihdam arttrmak için yeni bir program balatacaklarn ifade eden Babakan Yldrm, öyle konutu:

Bu daha çok çalan demektir. Bu ocaklarda daha çok çalan olacak. TTKnn kendi iletmedii alanlara yatrm yapyoruz. Somadaki madencileri ehit olarak düzenleme yaptk ve onlara baz haklar verdik. Bu haklardan Zonguldak yararlanmamt. imdi bunu da düzeltiyoruz. Zonguldak kömür iletmesinde vefat eden kardelerimize de ehitlik mertebesi veriyoruz ve onlarn birer yaknlarn da kamuda ie alyoruz. Türkiye kömür iletmesinin kullanmad alanlar var. Birçok alan var. Metruk duruyor. ehirde kötü bir görüntü oluturuyor. Kullanlamayan bu alanlar alacaz ve buralar ehrin ihtiyaçlarna göre deerlendireceiz. ehri prl prl yapacaz. çok güzel bir proje yapacaz.

Ana Sayfaya Git