Babaya son dokunuş

Kocaköy ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Diyarbakırlı Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın cenazesi Ulucami'de kılınan cenazı namazı sonrası, Hava Şehitliği'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi

Haberler 28.09.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kocaköy Kocaköy lçesinde PKKl teröristlerin saldrs sonucu ehit olan Jandarma Uzman çavu Hatip çalarn cenazesi, memleketi Diyarbakrda düzenlenen törenin ardndan gözyalaryla topraa verildi. Cenazeye katlan kalabalk, Kahrolsun PKK, ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar att. Asker üniformas gildirilen ehitin kz 6 yandaki Hira Nur ile olu 3 yandaki Muhammed Üveysin babalarnn fotoraflarna bakarak tabut bana geçmeleri yürek dalad.

KEND TOPRAINDA EHT OLDU

Kocaköy lçesi Boyunlu Köyü bölgesindeki sürdürülen operasyon ardndan lçe Jandarma Komutan Jandarma Binba Harun Ylmaz ile birlikte içinde bulunduu araca PKKl teröristlerin saldr düzenlemesi sonucu ehit olan Jandarma Uzman çavu Hatip çalar için tören düzenlendi.

ULU CAMDE CENAZE NAMAZI

ehit çalarn cenazesi, merkez Sur lçesindeki tarihi Ulu Camiine getirildi. Youn güvenlik önlemlerinin ald ilçede yüksek binalara keskin nianc özel harekat timleri yerletirildi. Buradaki cenaze namazna, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Diyarbakr Basavcs Kamil Erkut Güre, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, ehidin yaknlar, siyasi partiler ile sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve vatandalar katld.

EHT EN GÖZLER DUYGULANDIRDI

ehit Jandarma Uzman çavu çalarn babas Mehmet, annesi Kamile, ei Mizgin çocuklar Hiranur ile Muhammed Üveys ve ehidin kardeleri de camiye getirilirken, güçlükle ayakta duran ei Mizgin çalar einin tabutuna doru Sen ehit oldun akm. ehit oldun ite. Zaten istiyordun bak ehit oldun. ehidim, namusum, gururum, babam, aabeyim, her eyim diyerek seslendi.

TABUT BAINDA YÜREK BURKTULAR

Acl aileyi yaknlar ile askerler teselli ederken, asker üniformas giydirilen ehidin 6 yandaki kz Hira Nur ile 3 yandaki olu Muhammed Üveysin babalarnn fotoraflarna bakarak tabut bana geçmeleri yürek dalad. Askerler ve cemaatin omuzunda tekbir getirilerek cami içerisinde alnan çalar için cenaze namaz klnd.

KAHROLSUN PKK SLAGONLARI

Ulu Camiide klnan namaz ardndan çalarn cenazesi omuzlara alnrken Kahrolsun PKK, ehitler ölmez vatan bölünmez, Vatan sana canm feda sloganlar atarak kortej aracna tad. Kalabalk burada sloganlar atarak kortej eliinde Ulu Cami önünden Gazi Caddesinin bitimine kadar yürüdü. ehidin cenazesinin mezarla götürülüü srasnda temizlik görevlileri de selama durdu.

HAVAEHTLNDE TÖREN DÜZENLEND

Jandarma Uzman çavu Hatip çalarn cenazesi daha sonra Diyarbakr ehitliine getirilerek burada askeri tören düzenlendi. Protokol ve yaknlarnn da hazr bulunduu törende ehit çalarn öz geçmii okundu. çalarn 2009 ylnda meslee balad belirtilirken, 14 Temmuz 2016da Kocaköy lçe Jandarma Bölük Komutanl emrinde göreve balad ifade edildi.

396 YIL SONRA LKEZ EHT CENAZES

ehit Uzman çavu çalar için okunan dualar srasnda küçük kz Hira Nurun tabut bana gelerek bakmas yürek dalad. Okunan dualarn ardndan ehit Hatip çalarn cenazesi ailesinin istei üzerine Diyarbakr ehitliinde topraa verildi. 36 yl sonra ilk kez bir ehit cenazesi Diyarbakr ehitliine defnedilirken, mezar banda Kuran- Kerim okundu.

TÜRK BAYRAI BABAYA VERLD

Sayg atnn ardndan tören sona ererken, Vali Hasan Basri Güzelolu ehidin ei Mizgin çalar ile babas Mehmet çalara Türk bayran verdi. Güzelolu, ehit ei çalara, ehitlerinimiz emaneti, özgürlüümüzün, bamszlmzn simgesi olan, rengini aziz ehitlerimizin aziz kanndan alan ay yldzl bayramz size takdim ediyorum. Rabbim ehadetini kabul etsin. Makam cennet olsun. O bizi görüyor sen bir ehit eisin. dedi.

Baba Mehmet çalar da Vatanmz, milletimiz devletimiz saolsun. Allah zalimlere frsat vermesin. Allah sizlerden raz olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git