Bağış İstemi Tepki Çekti!

Diyarbakır'da AK Parti'de "aday adayı" başvuru rekoru beklenirken, sayı 121'i buldu. Başvuru bedelinin yansıra İl Yönetimi tarafından "bağış istenilmesi", tartışmalara yol açarken, sayının düşük olmasına da neden olduğu bildirildi.

Haberler 30.04.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziranda yaplacak Cumhurbakanl ve Milletvekili seçimleri için, siyasi partilerde büyük bir hareketlilik yaanrken, Diyarbakrda gözlerin çevrili olduu, AK Partide aday aday bavurular devam ediyor. Dün mesai bitimine kadar olan AK Partideki aday bavurular 2 Maysa kadar uzatlrken, temayül yoklamas da, 5 Mays cumartesi günü yaplacak. Ülke genelinde 6 bin 132 kiinin bavuru yapt belirtilirken, 6 bin lira olan bavuru ücretinin yansra, yüklü miktarda zorla ba istenilmesi Diyarbakra 400 civarnda kiinin Milletvekili aday adaylna bavuraca yönündeki beklentiyi boa çkard.

BAVURU SÜRES UZATILDI

AK Partide 24 Haziran milletvekili genel seçimlerine yönelik, parti içi seçim takviminde deiiklie gidildi. Seçim takvimine göre 2 Mays çaramba gününe kadar alnacak bavuru formlar 3 Maysta Genel Merkeze getirilecek ve tasnif edilecek. Daha sonra 5 Maysta temayül yoklamas yaplacak.

Temayül yoklamas sonrasnda 4 gün boyunca yaplacak alt komisyon çalmalarnn ardndan ilgili komisyonlar 11 Maysta raporlarn teslim edecek. 2 gün sürecek ara komisyon çalmalarnn ardndan hazrlanacak raporlarn tesliminin ardndan 15 Maysta üst kurul çalmalar balayacak.

ÜST KURUL NCELEMES OLACAK

Üst kurul çalmalar 6 gün boyunca devam edecek. AK Partide milletvekili aday listeleri 21 Maysta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek, 22 Mays Sal günü aday tantm toplants yaplacak. AK Partide Genel Merkez ve il bakanlklarna u ana kadar 491i engelli olmak üzere 6 bin 132 kiinin aday adayl bavurusu yapt örenildi.

DYARBAKIRDAK SAYI 121E YÜKSELD

HDP, CHP, SP ve Hüda-Par aday adaylarndan çok Diyarbakrllarn dikkatle takip ettii AK Parti Milletvekili aday aday bavurular devam ederken, dün saat 18.00 sularna kadar Diyarbakrda ve Genel Merkezde bavuranlarn says 121i buldu.

Ak Partide ülke genelinde 6 bin 132 kiinin bavuru yapt belirtilirken, 6 bin lira olan bavuru ücretinin yansra, yüklü miktarda zorla ba istenilmesi Diyarbakra 400 civarnda kiinin Milletvekili aday adaylna bavuraca yönündeki beklentiyi bir anda boa çkard.

BAI STENLMES TEPK çEKYOR

Ban 20 bin liradan açld ifade edilirken, ödeme yapmayan aday adaylar ile kayt personelleri arasnda skça tartmalarn yaand öne sürülürken, bir çok kiinin batan dolay aday adaylndan vazgeçtii bildirildi. Baz aday adaylarnn ise ba ad altnda istenilen bu paray vermemek için, Ankaraya gidip, Ak Parti Genel Merkezinde bavurusunu yapt örenildi.

41 K ANKARADAN BAVURDU

Önceki seçimlere oranlarla Ankaradan yaplan aday aday bavurusunda rekor denilecek say olutuu bildirildi. uana kadar 41 kiinin Diyarbakr milletvekili için, aday aday bavurusunda bulundu.

sim vermekten çekinen aday adaylar, yönetimin yeni Parti l Binasnn satn alnmasndan dolay borçlu olduklarn ve bu borçun ödenmesi için, ba istenilmesinin doru bir ilem olmadn belirterek, Batan genel merkezinin haberinin, olup olmadn sordu.

BAVURU SÜRES VE TEMAYÜL

Diyarbakrda aday adaylar temayül yoklamas için ilçe tekilatlarna youn ziyaretler gerçekletirilirken, temayül takviminde deiiklik yapld. Buna göre, temayül yoklamas, 5 Mays cumartesi günü yaplacak.

BAVURANLARIN SM LSTES

Öte yandan, AK Parti Diyarbakr l Tekilat aday aday bavurusuyla ilgili listenin 2 Mays tarihinde kamuoyuna açklanabilinecei, uan için isimlerin basna verilemeyeceini bildirdi. Söz Haber ekibinin, Diyarbakr ve Ankaradan bavurusunu aday adaylarndan tespit ettii isimler unlar.

BAVURAN ADAYLAR

Prof. Dr. M. Emin Ylmaz,

Doç. Dr. Cenap Ekinci,

Muhammed Dara Akar,

Mehmet Fatih Kayhan,

Ercan Ezgi,

M. Sait Yaz,

Cuma çten,

Hasan çakar,

Dr. Ersanur Atiç,

Dr. Hayrullah Akyldz,

M. Halis Bilgen,

Leyla Yalnklç

Ylmaz Uçar,

Mahmut Gürbüz,

ükran Mermutlu,

Osman Aslan,

Ensari Erdem,

Ali Recap Nazl,

Baki Aksoy,

Bayram Zilan,

Netice Arslan,

Hamit Canseven,

Hasan Doan,

Ahmet Miktat Güne,

Yahya Kamç,

Mücahit çimen,

Abdulaziz Aslan

lyas leri,

Nezihe Kent,

rfan Rza Yazcolu,

brahim Lale,

Ali hsan Merdanolu,

Elif Toptanc,

Süleyman Börü,

Oya Eronat,

Suat Bora,

Abbas Bar,

Dr. Aziz Alper Biten,

Abdulaziz Aslan,

ükrü Knk,

Recep Kandemir,

Filiz Aküzüm,

Tahsin Arslan,

Ali Recep Nazl,

Mustafa Elgörmü,

Erbakan Tunç,

Süleyman Elhakan,

Mithat eker,

Murvettin Tosunlu,

Suna Kepolu,

erif Aydn,

Dr. Ümit Doru,

Hayrettin Yldrm,

Hasan çakar,

ükran Ylmaz,

Muharrem Kurt,

Hasan Klnç,

Ahmet çiçek,

Saki Kalander,

smail Zengin,

brahim Gökdemir,

eref Yontürk,

Sedat Ildiz,

Mukkades Evsen,

Selahaddin Umay,

M. Faysal Ensariolu,

Durdane Beyolu,

Atilla Kaymaz,

Vahit Güvensen,

Abdulkadir Yldrm,

Mehmet hsan Aytekin,

eyhmus Karaku,

eyhmus Karamehmetolu,

Davut Arzu,

Aslan Deirmenci,

Muammer Polat..

Ana Sayfaya Git