“Bahçe palas”

Hasta bekleme salonun ticaret amaçlı kiraya verilmesinin ardından, Dicle Üniversitesi Hastanesinin bahçesi adeta açık hava oteline dönüştü. Yere serdikleri battaniye ve klimlerin üzerinde sabahlayan vatandaşlar büyük tepki gösteriyor.

Haberler 27.09.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi karsnda hasta yaknlar için yaptrlan bekleme salonunun kiraya verilmesinin ardndan, hastane bahçesi adeta açk hava oteline dönütü. Havalarn soumaya balad bugünlerde gidecek yeri olmayan yüzlerce hasta yakn bahçeye serdikleri yataklarda geceyi geçirmek zorunda kalyor.

Gün bitip, vakit karanla bürününce DÜ Hastanesinin bahçesi, artk allagelmi, herkesin kanksad dramlara sahne oluyor. Bahçeyi admlarken, aaçlar arasnda veya kaldrm kenarlarna yatak seren insanlar topluluuna rastlanyor. Durumu daha iyi olan vatandalar ise kamp çadr açarak veya kamyonet kasalarn brandayla kapatarak, kendilerine barnak yapmyor her gece

DÜ BORCUNU KRAYLA ÖDEYECEK!

DÜ Hastanelerinin bir süredir içinde bulunduu mali kriz, yönetimi çok ilginç bir yöntem bulmaya itti. ki dönem önce SODES Projesi kapsamnda hasta yaknlarn istifade etmesi için yaklak 10 yl önce yaptrlan bekleme salonu, DÜ hastanelerine gelir getirmesi için kiraya verildi.

Bu durum, hastalarnn baucunda beklemek zorunda kalan refakatçileri etkilerken, hastane bahçesinde her gün dram yaanyor. Bahçede yatak seren yüzlerce vatanda çoluk çocuk demeden ve souk havaya aldr etmeyerek, sabah etmeye çalyor. Kimi vatandalar ise havalar souduu için kamyonet kasalarn brandayla örterek, uyuyor.

ÖNÜMÜZ KI, DIARIDA NASIL YATACAKLAR?

Söz Haber ekibine içlerini döken vatandalar, duruma tepki göstererek, D.Ü yönetimine ate püskürdü. Havalarn soumasyla darda yatmann artk biraz daha zor hale geldiine dikkati çeken vatandalar, bu drama bir çare bulunmasn istedi.

SOUK HAVADA YATIYORUZ

çaresizlik içinde hastalarnn iyilemesini beklediklerini ifade eden hasta yaknlarndan ehmus Özbey, daha önce refakatçiler için kurulan bekleme salonunun kiraya verilmesiyle artk darda uyuduklarn söyledi.

Özbey, Hastanede yatan hastamz var ve bizde uan geceleri burada darda kalyoruz. Bir haftadr buradayz. Kalacak yerimiz yok, hava souk ne yapalm? Baka bir çaremiz yok. Arkada misafirhane var ama oray kullanamyoruz dedi.

YAZIK DEL M BU MLLETE ACIMIYORLAR

Hastane bahçesinde yaklak 500 kiinin uyuduunu aktaran çetin Ayaz isimli hasta yakn ise, Bismilden buraya hastamz getirdik. 2 aydr burada darda yayoruz. Hava artk soumaya balad ama gidecek yerimiz yok. Hastane bahçesinde daha önce refakatçiler için bir bekleme salonu yaplmt imdi oray baka birilerine kiraya vermiler oray kullanamyoruz. Hasta yaknlar için yaplan yer nasl kiraya verilebilir anlamak mümkün deil. Yazk deil mi? Bu millete acmyorlar. Oras vakf maldr. Önceki gün biraz yamur yad bizde mescide kaçmak zorunda kaldk. uan hastane bahçesinde 500 kii yatyor. Buralar gezin görürsünüz eklinde konutu.

KAMYONET YATAKHANEYE çEVRDK

Kamyonetin içine yatak sererek ailesiyle kalan Zeki Yanma da, Görüyorsunuz memleketten getirdiim kamyonetimi kendime ev yaptm. Üstünü brandayla kapattm ve içine yatak serdik. 6 kii ailecek içinde yayoruz. Bekleme salonu vard kiraya verdikleri için oraya da gidemiyoruz. Eskiden orada insanlar yatabiliyorlard. Bizde mecburen böyle bir yok gelitirdik. Ksacas görüyorsunuz halimiz çok perianz.

KAFETARYAYI KRAYA VERDKLER çN GDEMYORUZ

Seydi Demir ise, Ceylanpnardan durumu ar olan hastamz Diyarbakra Dicle Üniversitesi Hastanesine getirdik. Paramz yok ve yoksuluz. Durumumuz olmad için gördüünüz gibi darda eim ve çocuklarmla birlikte souk havada yerde yatmak zorunda kalyoruz. Bizim için zor oluyor ama gidecek yerimiz olmad için kafetaryay kiraya verdikleri için gidemiyoruz diye konutu.

Mahmut Dülger ise 18 gündür burada darda yattn belirterek, k aylarna doru hasta yaknlar için bir çare düünülmesi gerektiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git