Bakan Gül: 4 farklı cezaevinde 120 tutuklu ve hükümlüye 'Covid-19' tanısı konuldu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 4 farklı cezaevinde 120 tutuklu ve hükümlünün Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Haberler 29.04.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Gül, adalet hizmetlerinde koronavirüse kar alnan tedbirlere ilikin gerçekletirilen koordinasyon toplantsnn 7ncisi ardndan basn açklamas yapt. Bakan Gül, tedbirler sayesinde adliyelerde insan younluunun yüzde 95 orannda azaltldn belirterek, Daha önce duyurduumuz tedbirlere ilikin yeni bir deiiklik söz konusu deildir. Elbette zaruri, acil iler yine adliyelerde devam etmektedir. Süreci virüsün seyri belirleyecektir. Bildiiniz gibi bavuru, itiraz, temyiz, arabuluculuk gibi yargsal tüm faaliyetler 30 Nisana kadar durmutu. Durma süresinin uzatlmasna ilikin düzenleme de yaplmt. Bu konuda Cumhurbakanmza bir yetki verilmiti. Sayn Cumhurbakanmz kabine toplants sonras yapt açklamada; bu sürenin 15 Hazirana kadar uzatldn duyurdu. Hem icra hukukuna ilikin hem de yargsal tüm ilem ve sürelere ilikin bir durma söz konusudur. 15 Haziran tarihi salgnn gidiatna göre öne çekilebilir dedi.

BU SÜRECN KAHRAMANLARI NFAZ KORUMA MEMURLARI

Salgn döneminin kahramanlarnn infaz koruma memurlar olduunu belirten Gül, Herkese evde kal, evden ayrlma dediimiz bir dönemde, herkesin ailesiyle gecesini gündüzünü geçirdii bir dönemde onlar adeta milli mücadele ruhuyla ailelerinden uzakta en ön safta mücadelelerini sürdürmekteler. 440 ceza infaz kurumunda 10 binlerce infaz koruma memurumuz, 1 Nisandan itibaren ya nöbette ya karantinada evinden uzakta bu virüsle mücadelede büyük bir gayret göstermektedirler. Bu hem onlar için hem de aileleri için anlatlmas güç bir fedakarlktr diyerek infaz koruma memurlar ile salgnla mücadelede görev alan tüm Adalet Bakanl personeline teekkür etti.

AMACIMIZ TEMASI SIFIRA NDRMEK

Bakan Gül, alnan tedbirlerin bilim kurulunun tavsiyeleri dorultusunda olduunu belirterek, Bu tedbirleri büyük bir titizlikle almaya devam edeceiz. Bu süreçte ceza infaz kurumuna gelen bir kii ilk muayenesi yaplmakta; eer bir hastalk belirtisi varsa salk kurumana sevk edilmektedir. Hastalk belirtisi olmasa dahi 14 günlük bir karantina uygulamas yaplmakta ve sonrasnda kalaca yere alnmaktadr. Yine 7 milyon metrekare kapal ve açk alan sürekli dezenfekte edilmektedir. Her tutuklu ve hükümlüye hijyen malzemeleri düzenli ve bedelsiz olarak verilmeye devam edilmektedir. Amacmz ceza infaz kurumlarnda içeriden darya, dardan içeriye temas sfra indirebilmektir dedi.

120 TUTUKLU HÜKÜMLÜYE TANI KONULDU

Tüm tedbirlere ramen daryla temas sfra indirmenin mümkün olmadn vurgulayan Bakan Gül, Hastaneye sevkler, dardan ürün tedariki gibi durumlar devam etmektedir. Bugün itibariyle 4 ayr ceza infaz kurumunda 120 tutuklu ve hükümlüye Covid-19 tans konmu durumdadr. Tamam hastanelerde tedavi altna alnmtr. Youn bakmda kalan tutuklu ve hükümlü bulunmayp, genel salk durumlar iyidir. Salk Bakanlmzla sk bir koordinasyon halinde bu süreci takip etmekteyiz. Bu konuda söylenti simsarlarnn ortal bulandrmalarn asla kabul etmeyiz. Salk kurulularyla ve personelimizle birlikte bu süreci açklkla ve effaf bir ekilde yürütmeye gayret ediyoruz. Cezaevlerinde yakn bulunan vatandalarmz müsterih olsun. Hükümlü ve tutuklularn can sal ve güvenlii devlete aittir ifadelerini kulland.

Bakan Gül, alnan tedbirler kapsamnda avukatlarn mali anlamda zor durumda kalmamas için aldklar tedbirleri de büyük bir titizlikle uyguladklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git