Bakan Soylu: Nefesleri tükendi, merak etmeyin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yurt içi terörist sayısı yüzde 28 oranında, örgüte katılım ise 2017'nin ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 88 oranında azaldı. Nefesleri tükendi, hiç merak etmeyin" dedi.

Haberler 25.09.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Akçaabat lçe Bakanlnn 6. Olaan Kongresinde yapt konumada, Türkiyenin terörle terbiye edilmeye çalldn belirterek, her eye ramen ülkenin terörle mücadeleye kesintisiz ve baaryla devam ettiini söyledi.

2 BN 374 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

nsansz hava araçlaryla yaplan aylk uçuun 2 bin 600 saate ulatn aktaran Soylu, insansz hava araçlaryla teröristlere nefes aldrmadklarn vurgulad. Soylu, artk Türkiyenin HAsn da ATAK helikopterini de Altay tankn da kendisinin ürettiini ifade ederek, kimsenin Türkiyeye diz çöktüremeyeceini dile getirdi.

Son bir yl içinde jandarma ve emniyet güçlerinin yapt operasyonlar neticesinde 2 bin 374 teröristin etkisiz hale getirildiini aktaran Soylu, öyle devam etti: Bin 517 snak ve barnak imha edildi. Yurt içi terörist says yüzde 28 orannda, örgüte katlm ise 2017nin ilk 8 aynda geçen yln ayn dönemine göre yüzde 88 orannda azald. Nefesleri tükendi, hiç merak etmeyin.

TELSZDEN BLE KONUAMIYORLAR...

Bunlar telsiz konumalarn çok severlerdi, korkudan telsiz konumas bile yapamyorlar, onun says bile geçen yla oranla yar yarya dütü. Niye? Telsiz konumalarn tespit ediyoruz, kafalarna hemen biniyoruz. Bunlar unu düünüyorlar, diyorlar ki Acaba kn rahat edebilir miyiz? Bir takm snaklar yok ettiler ama yapacamz yeni snaklarda acaba kendimizi kollayabilir, koruyabilir bahara ular myz? Bu k onlar için kara k olacak.

Son günlerde kime hizmet ettii anlalmayan birtakm siyasilerin hakknda ileri geri konutuu HA ve SHA operasyonlar sayesinde terör örgütünün operasyon gruplarnn da küçüldüünü anlatan Soylu, artk teröristlerin 2-3 kii gezebildiini, hareket kabiliyetlerinin snrlandn söyledi. Soylu, teröristlerin erzak temininde sorun yaadn belirterek, bunun nedeninin hem inlerine girip müdahale etmeleri hem de havadan takip ederek yeni sevkiyatlarna imkan vermemeleri olduunu vurgulad.

Belediyeleri ele geçirmilerdi, oradan kaynak, lojistik ve insan kayna salyorlard. ifadesini kullanan Soylu, Belediyeye getiriyorlar ve belediyeden doru daa terörist olmak için gönderiyorlard. imdi belediyeler lojistik destek, teröre insan kayna salamyor. Orada yaayanlara yol yapyorlar, çocuklara hizmet götürüyorlar. Paray daa deil, oradaki insanlarmza hizmetlere yatryorlar. deerlendirmesinde bulundu.

KENEVR EKL ALANLARI TARUMAR ETTK

Soylu, terör örgütünün en önemli gelir kaynaklar ve elamanlarnn motive arac olan uyuturucu ticaretine de çok ciddi darbeler vurduklarna dikkati çekerek, unlar kaydetti: Aldmz tedbirlerle kaçak kenevir ekim alan üç kat azalmtr. Ne kadar kenevir ektikleri alan varsa bahardan itibaren hepsini tarumar ettik. Bu yln 8 aynda, geçen yln ayn dönemine göre yakalanan uyuturucu miktar yüzde 212, yakalanan hap miktar da yüzde 195 artmtr. Uyuturucuyla büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz.

Uyuturucu ile mücadelenin yeterli boyutta olmadn dile getiren Soylu, her gün ilgilileri bu konuda uyardklarn ve uyuturucu satanlara teröristle ayn muameleyi yaptklarn söyledi. Soylu, uyuturucuyla mücadelede çeitli tedbirler alndn, plan ve programlar yapldn ve bunlarn teker teker uygulandn aktard.

Katlmclarn dikkatini, son günlerde d politikada yaananlara çeken Soylu, D politikada yaadmz hiçbir hadiseyi, son dönemde ülke gündemindeki HA tartmalarn, kesinlikle az önce verdiim rakam ve bilgilerden bamsz düünmeyin. Darda ne piiyorsa bilin ki içeride ortaya koyduumuz admlarn rahatszlndandr. diye konutu.

Soylu, Suriyelilere yönelik son 5-6 aydr birtakm olaylar olduunu belirterek, unlar kaydetti: te mahallelerde birtakm, Suriyelilere kar hareketler, saldrlar. Bunlar tetkik ettik, durup dururken bu nereden çkyor, nasl oluyor diye. Bizim milletimiz böyle bir davran yapmaz. Ufak tefek asayi olaylar olur ki Suriyelilerin kart asayi olaylar, ülkemizdeki asayi olaylarnn çok çok altnda. Sonra bir taraftan iin ucunu yakaladk. Yakaladmz yer uras, Biz Suriyeye yardm edeceiz diye özellikle Avrupadan, dünyann baka yerlerinden fonlaryla gelen ama içeride casusluk faaliyetleri içerisinde, beinci, altnc, yedinci kod faaliyetleri içerisinde bulunanlarn sözde sivil toplum örgütlerini 7-8 ay önce kapattk. çünkü istedikleri gibi oyun kuruyorlar, Suriyeye, bizim snrlarmza, Türkiye içerisine el atyorlard. Baktk ki kapattklarmzn bir bölümü ellerindeki paralarn bir bölümünü bu olaylarn tahrik edilmesi için el altndan oluturmaya çalyorlar, hesaplar büyük. Hesaplar, Suriyeye yardm ad altnda ajanlaryla beraber hakim olacaklar. Türkiyeyi, Suriyeye yardm ediyoruz ad altnda bir ekilde kartrmaya çalacaklar. Bizim milletimiz büyük bir millettir, bu oyuna gelmez. Madura, mazluma her daim, her zaman sahip çkan ve sahip çkmaya devam eden aziz millettir.

NE KADAR ZN VERLRSE O KADAR YÜRÜYEBLEN TÜRKYE STYORLAR

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Soylu, Ana muhalefet lideri yabanc basnda Türkiyeyi güvensiz bir ülke olarak göstermeye çalsa da asl gündem onun küçük dünyasndan çok daha bakadr. Ne kadar izin verirlerse o kadar yürüyebilen bir Türkiye istiyorlar. Ne kadar müsaade ederlerse o kadar yürüyen Türkiye bugün son sürat komaktadr ve bu hal Baty ciddi ekilde rahatsz etmektedir. dedi.

Soylu, Türkiyenin zayflatlmak, istikametinin bozulmak istendiini ifade ederek, Zayflatamazsnz. Siz bu ülkeyi tanmyorsunuz, siz bu ülkeyi bilmiyorsunuz. Kemal Klçdarolunu kullandnz müddetçe de bu ülkede herhangi bir sonuç da elde edemezsiniz. Onlar gider hep tersine. Milletimiz de hep doru ve srat- müstakimden yanadr. diye konutu.

HDP anlurfa Milletvekili Osman Baydemirin kendisi hakknda suç ve suçluyu övmekten suç duyurusunda bulunduunu kaydeden Soylu, Deveye sormular Boynun neden eri diye, demi ki Nerem doru? Ya senin neren doru? Sen sabahtan akama kadar PKK ile beraber kol kola bu ülkede canilerle katillerle berabersin, bu ülkenin bölünmesi, parçalanmas için elinizden gelen her eyi yapyorsunuz, ondan sonra da bize suç duyurusunda bulunuyorsunuz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git