Bakan Soylu: Öyle bir gelişme olacak ki…

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadeleye ilişkin, "Bütün sınırlarımızı kontrol altına alıyoruz ve bu konuda kararlıyız. Şubat, mart ayında öyle teknolojik gelişmeleri ortaya koyacağız, mağaralardan çıkmaya dahi cesaret edemeyecekler." dedi.

Haberler 15.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Hakkari l Bakanln ziyaretine partililere hitap eden çileri Bakan Süleyman Soylu, PKKnn hain ve insanlk düman bir örgüt olduunu söyledi.

Bu ve önceki saldrlarn, hain terör örgütünün akbetini deitirmeyeceini dile getiren Soylu, öyle devam etti:

Sakn hiç kimse bu örgütü bundan sonra gözünde büyütmesin. Mecliste görülerini savunan partiye açk açk buradan soruyorum; açk destek verdiiniz PKK, Kandile gidip destek aldnz, talimat aldnz o gözü dönmü adamlar bu terör örgütünü kurarken sonrasnda ortaya koyduu amaçlardan hangi birisini elde etti, hiçbirini. Tam anlam ile söylüyorum sfr. Daa kaçrp sonra terörist yaptnzn cenazesine gidiyorsunuz. Güya taziyesine gidiyorsunuz. Ailelerine ne söylüyorsunuz? Size oy veren insanlar öldürenlerin tabutunu srtlyorsunuz. Peki ailelerine ne söylüyorsunuz? Kürt siyasetçisiyiz diye ortada geziyorsunuz, milletvekilisiniz, belediyeleriniz var. Hangi yolu yaptnz? Bu milletin gençleri için yaptnz spor salonlar nerede? Gençlik merkezi, okuma salonlar, sinemalar, tiyatrolar nerede? Yapm için destek verdiiniz havaalan var m?

BURADA BR TEK E BAKAN VAR; O DA HAKKARNN KENDSDR

Bakan Soylu, Hakkarinin sorunlarnn çözümü için youn bir çalma içinde olduklarn anlatt.

Hakkaride yaam koullarn daha ileriye götürebilmek için çaba sarf ettiklerine dikkati çeken Soylu, unlar kaydetti:

Eylül, ekim aynda yllardr buraya getiremedikleri suyu getireceiz ve insanlarmz burada da su ihtiyacn en iyi ekilde karlayacaklar. Yollar, asfaltlar yaplacak hiçbir endieniz olmasn. çünkü burada e bakan yok. Burada bir tek e bakan var; o da Hakkarinin kendisidir, Hakkarilidir, Hakkariden bakas deildir. Ama bunlar yaplmasn diye i makinelerini yakan, içilerini, müteahhitlerini, mühendislerini öldürdükleri yollar, havaalanlar var m? Var. O örgüte destek veriyor musunuz vermiyor musunuz diye insanlar sorgu suale alp, insanlarn ticari hayatlarn alt üst edebilmek için ellerinden geleni ortaya koyanlar var.

TERÖRLE MÜCADELEDE TEKNOLOJ HAMLES

Süleyman Soylu, Türkiyenin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doru adm adm gittiine dikkati çekti.

Buna tahammül edemeyenler olduunu anlatan Soylu, (Biz Türkiyeye çelme takmaya çalyoruz, her çelme takmaya çaltmzda hem Türkiye güçleniyor hem onun lideri Recep Tayyip Erdoann etrafndaki halka güçleniyor, buna tahammül edemiyoruz. Onun için Türkiyeye kar iddetimizi artryoruz) diyorlar ama milletin iddeti de onlara kar artyor. deerlendirmesini yapt.

Soylu, bütün snr duvarlarn ina ettirdiklerini belirtti. Bundan böyle teröristin maln geçireceksin, silah geçireceksin, unu yapacaksn, bunu yapacaksn, böyle bir eyin söz konusu olmayacan bildiren Soylu, öyle konutu:

Bir taraftan Ardan, Tendürekten, Idrdan bütün snrlarmz kontrol altna alyoruz ve bu konuda kararlyz. ubat, mart aynda öyle teknolojik gelimeleri ortaya koyacaz, göreceksiniz maaralardan çkmaya dahi cesaret edemeyecekler. imdi bir tanesi ile uraamyorlar, o gün birçok tanesi geldii zaman ne yapacaklarn inann arp hareket kabiliyetleri ortadan kalkacak. Hazrlklarmz yapyoruz. Teknik ve teknolojik, yol güvenliinden tutun da ehirler içerisinde insanmzn güvenlik tehdidini ortaya koyabilecek bütün hazrlklarmz inallah en ksa zamanda gerçekletirmek için admlarmz çok seri bir ekilde atyoruz.

Ana Sayfaya Git