Bakan’a göre şiddetin nedeni alkol!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme eleştirilerine, “Şiddetin alkol, bağımlılık gibi birçok nedeni var. Fakat biz bunu sadece bir metin üzerinde tartıştığımız zaman, şiddetin gerçek sebeplerini konuşamamış oluyoruz" sözleriyle yanıt verdi.

Haberler 25.03.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiyenin kamuoyunda stanbul Sözlemesi olarak bilinen, Kadna Yönelik iddet ve Aile çi iddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözlemesinden çekilme karar almasna ilikin gelen eletirilere yant verdi.

Metinlerin toplumla bulutuktan sonra anlalmasnn farkllaabileceini savunan Bakan Selçuk, 2014te yürürlüe giren stanbul Sözlemesinde de benzer bir sürecin yaandn belirtti. Selçuk, Bir taraf bu metni iddetle mücadelede yegane araç olarak görürken bir taraf da bunun toplumsal dokuda birtakm deiimlere sebep olduunu söyleyebiliyor. Dolaysyla gelinen noktada bu, toplumsal ayrmaya sebep olmu bir metin deerlendirmesinde bulundu.

DDETN NEDEN

stanbul Sözlemesinin feshiyle birlikte, Türkiyede kadn haklar, kadna yönelik iddetle mücadele kazanmlarnn kaybedilecei eletirilerine yant veren Selçuk, Kadn haklarnn korunmas, kadna yönelik iddetle mücadele noktasnda kesinlikle bir geri gidi söz konusu olmayacak derken, iddetin nedenini alkol ve bamllk olarak açklad.

Bakan Selçuk, iddetle mücadele edebilmemiz için iddet haberlerinin yanstlmas noktasnda medyaya birçok görev dümekte. iddetin alkol, bamllk gibi birçok nedeni var. Akademisyenlerimize iddetin gerçek kök nedenlerini aratrmak noktasnda büyük görevler düüyor. Fakat biz bunu sadece bir metin (stanbul Sözlemesi) üzerinde tarttmz zaman iddetin gerçek sebeplerini konuamam oluyoruz deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git